Στην Κάλυμνο, που διανύει το αυστηρό lockdown και είναι στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη για 9η συνεχόμενη εβδομάδα, η κατάσταση λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και πάλι τον Απρίλη, είναι ανησυχητική.

Μετά το Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, και ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παϊσιος μετά από τεστ που έκανε στο πλαίσιο ιχνηλάτησης λόγω επαφής του με άτομο θετικό στον ιό, βρέθηκε να έχει προσβληθεί από covid-19.

Ο Μητροπολίτης εισήχθη από χθες το βράδυ για προληπτικούς λόγους στο Βουβάλειο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται μετά από αδυναμία που ένιωσε στην κίνηση. Ο κ. Παίσιος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους με καλό κορεσμό, ενώ καλές ήταν και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Σημειώνεται δε ότι αυτή την εβδομάδα επρόκειτο να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ο δεσπότης.

Τόσο ο Δήμαρχος Καλυμνίων, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με βάση τα στοιχεία, από την αρχή του μήνα μέχρι σήμερα κατεγράφησαν συνολικά 185 επιβεβαιωμένα εργαστηριακά περιστατικά. Χθες βρέθηκαν 17 θετικά κρούσματα σε 220 rapid test που έγιναν στο λιμάνι του νησιού και άλλα 7 επιβεβαιώθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

Το Σαββατοκύριακο έγινε απολύμανση στο κεντρικό κτήριο του Δήμου Καλύμνου που παραμένει κλειστό, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα διενεργήσει τεστ σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Σημειώνεται τέλος ότι χθες απεβίωσε από κορωνοϊό και ένας 90χρονος ιερέας στην Κάλυμνο, εφημέριος στο ναό της Αγίας Τριάδας.

 589 total views,  2 views today