Με αιματηρές εκπτώσεις και προσφορές κατάφεραν να κρατήσουν την τουριστική κίνηση σε ένα σταθερό σημείο οι ξενοδόχοι της Ρόδου.

¨Όπως  δήλωσε στο skyrodos.gr o  πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος ο Ιούλιος έκλεισε με μείωση της τάξεως του 1%  και ήταν ορατός ο κίνδυνος να ακυρωθούν πτήσεις για τη Ρόδο.

« Ο κίνδυνος να ακυρωθούν πτήσεις για τη  Ρόδο ήταν ορατός . Αυτό συνέβη γιατί οι πληρότητες στα καταλύματα δεν ήταν στα επίπεδα που ήθελαν οι τουρ οπερέιτορς. Έτσι θα ακύρωναν τις πτήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν κάτι που θα ήταν ολέθριο για τη Ρόδο», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Η καταστροφή αποφεύχθηκε χάρη στην τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοσαν οι ξενοδόχοι του νησιού και στις μεγάλες εκπτώσεις που έκαναν στους ξένους τουριστικούς πράκτορες για να φέρουν επισκέπτες στη Ρόδο.

«Με μεγάλες εκπτώσεις οι ξενοδόχοι κατάφεραν να κρατήσουν την κίνηση σε ένα επίπεδο και να αποφύγουν την καταστροφή. Αυτό όμως θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα των ξενοδοχειακών μονάδων», είπε ο κ. Ματσίγκος.

Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει δείχνουν μείωση της τάξεως του 10 με 20% στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2019 κάτι που θα αποτυπωθεί και στις σχετικές έρευνες που θα διενεργηθούν .

Αιτία της  μείωσης της κίνησης όπως έχει πολλές φορές αναφερθεί είναι η γειτονική χώρα  Τουρκία που ανταγωνίζεται τη Ρόδο και τους άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

« Η Τουρκία λειτουργεί καλά τουριστικά.  Διαθέτει ανταγωνιστικά πακέτα με χαμηλές τιμές. Οι Ευρωπαίοι την προτιμούν. Επιπλέον στα ξενοδοχεία της γειτονικής χώρας δεν επιβάλλονται τόσο μεγάλοι φόροι όπως στα ελληνικά» είπε ο κ. Ματσίγκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ν. Αιγαίο: Στις 825.923 οι διεθνείς αφίξεις ως τα μέσα Σεπτέμβρη

Το χειρότερο από όλα είναι πως και η επόμενη σεζόν δεν προβλέπεται καλή αφού από τώρα φαίνεται μια απροθυμία από τη πλευρά των ξένων τουριστικών πρακτόρων να εξασφαλίσουν  την πληρότητα που θα ήθελαν οι Ροδίτες ξενοδόχοι.

Όσο για τα συμβόλαια για το 2020 υπογράφονται με μηδενικές αυξήσεις καθώς οι τουρ οπερείτορς δεν δέχονται να δώσουν αυξήσεις στις τιμές.

 

 158 total views,  2 views today