Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου συμπαραστέκεται στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, στη σημερινή κινητοποίησή τους στην πλατεία Δημαρχείου και εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, αναφέροντας τα εξής:

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προχωράνε σε κινητοποίηση στην πλατεία του Δημαρχείου την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 17:00, διεκδικώντας το αυτονόητο: Να μην πληρώσουν πάλι αυτοί και οι οικογένειές τους το μάρμαρο της νέας κρίσης.

Η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στο νησί μας απασχολείται στον τομέα του τουρισμού. Είναι οι φίλοι και οι συγγενείς μας που εργάζονται σκληρά για 6-7 μήνες το χρόνο, μένοντας άνεργοι τον υπόλοιπο, ως υπάλληλοι σε ξενοδοχεία, σε επισιτιστικά και τουριστικά καταστήματα, σε εταιρείες τροφοδοσίας ή είναι αυτοαπασχολούμενοι στον τουρισμό.

Είναι οι ίδιοι που, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, πληρώσανε με μειώσεις στους μισθούς και στα δικαιώματά τους κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης αλλά και την ανάπτυξη που την ακολούθησε. Σε αυτούς τους εργαζόμενους που σήμερα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο χωρίς δουλειά, όλοι όσοι θησαύριζαν και επένδυαν στην «βαριά βιομηχανία» ακόμα και την περίοδο της κρίσης, σχεδιάζουν να φορτώσουν και νέα βάρη. Να μη δοθεί χρήμα μόνο στους ξενοδόχους αλλά να στηριχθούν το ίδιο γενναιόδωρα και όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού.

Εμείς οι υπάλληλοι του Δήμου έχουμε πείρα, σήμερα η σειρά τους αύριο η δικιά μας!!!

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να σταθούμε δίπλα στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενάντια στις πολιτικές που χαράσσει η Ε.Ε. μαζί με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στις κυβερνήσεις που τις σχεδιάζουν και υλοποιούν.

Εκ του Δ.Σ.”

 1,149 total views,  2 views today