Η  δυνατότητα ίδρυσης Τομέα Γεωπονίας–Τροφίμων και  Περιβάλλοντος, στο ΕΠΑΛ Κω, με ειδικότητα «Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής» ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων που είχε στο υπουργείο Παιδείας ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς.

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Την ενίσχυση της εκπαίδευσης στην Κω στηρίζει με όλους τους τρόπους ο Δήμος μας , τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού για τη δημιουργία νέων υποδομών όσο και στον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο,ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς επισκέφτηκε το Υπουργείο Παιδείας, όπου είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα ίδρυσης Τομέα Γεωπονίας–Τροφίμων& Περιβάλλοντος, στο ΕΠΑΛ Κω, με ειδικότητα «Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής».

Ο Δήμαρχος Κω τεκμηρίωσε στα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, την αναγκαιότητα ίδρυσης του Τομέα Γεωπονίας – Τροφίμων & Περιβάλλοντος κάνοντας λόγο για επιβεβλημένη απόφαση η οποία στηρίζεται σε πραγματικές ανάγκες και δεδομένα του νησιού μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, με την υπ΄αριθμό 276/2020 απόφασή του έχει ταχθεί υπέρ της ίδρυσης του προαναφερόμενου Τομέα στο ΕΠΑΛ.

Πρόκειται για σημαντική προοπτική, που αναδεικνύει συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κω.

Η υλοποίησή της θα συμβάλλει στην επιδιωκόμενη σύνδεση πρωτογενή και τριτογενή τομέα παραγωγής, του αγροδιατροφικού τομέα και του τουρισμού.

Μια τέτοια δομήεκπαίδευσηςαξιοποιεί δυνατότητες της Κω, ενώ δίνει επιστημονική γνώση και επαγγελματική προοπτική σε νέους και νέες συμπατριώτες μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξοπλιστούν με γνώσεις και να ασχοληθούν με σύγχρονο τρόπο στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα.

 175 total views,  2 views today