Στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο μικρών νησιών ο Δήμαρχος Χάλκης

210

Στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας και την πόλη των Ιωαννίνων βρέθηκε ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος, εκπροσωπώντας το νησί της Χάλκης στην  διεξαγωγή των εργασιών του 13ου Πανελλήνιου Συνέδριου Μικρών Νησιών από 9 έως 12 Δεκεμβρίου.

Το συνέδριο με τίτλο «Ισχυρά μικρά νησιά, ισχυρή Ελλάδα» διοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών.
Συζητήθηκαν και κατατέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά, με βασικότερο την ερημοποίηση.

Γεγονός το οποίο τόνισε ο Δήμαρχος Χάλκης ως τον μεγάλο στόχο ο οποίος έχει τεθεί και αφορά την επιστροφή των νέων πίσω στον τόπο τους και η επαγγελματική αποκατάσταση, σε μέρη που μέχρι πρότινος φάνταζαν να μαστίζονται από την νησιωτικότητας και τα επακόλουθα της.

Τα νησιά μας πλέον μπαίνουν σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία μετά την πρωτοβουλία  Gr – eco Islands γεγονός που γεννά ευνοϊκότερες συνθήκες συγκριτικά με το παρελθόν, για την επιστροφή των νέων ανθρώπων.

Με επενδύσεις και επιδοτήσεις προσανατολισμένες πρωτίστως στην προστασία του περιβάλλοντος και την στοχευμένη προσπάθεια για την εκ νέου στροφή στον πρωτογενή τομέα βασισμένη σε μια κοινή αγροτική στρατηγική με γνώμονα τον πολίτη, αυξάνονται οι επιλογές και η επαγγελματική αποκατάσταση, σε μέρη που μέχρι πρότινος φάνταζαν να μαστίζονται από την νησιωτικότητας και τα επακόλουθα της.

Ως εκ τούτου τα μικρά νησιά όπως η Χάλκη εκτός από μαγευτικοί καλοκαιρινοί προορισμοί μπορούν να μετασχηματιστούν σε πόλους έλξης μόνιμων κατοίκων.