Στο BBC έδωσε συνέντευξη για το άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού ο Άρης Σουλούνιας

1543

Με αφορμή τη χθεσινή γενική συνέλευση του Οργανισμού Προώθησης του Ροδιακού Τουρισμού και το σχεδιασμό για την επανασύστασή του, μίλησε στον sky ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος του ΣΕΤΕ και της ΠΟΞ, ξενοδόχος της Ρόδου Άρης Σουλούνιας, τονίζοντας ότι εάν ο ΠΡΟΤΟΥΡ ξαναστηθεί με νέα μορφή σε νέες βάσεις με χρηματοδότηση και αποφάσεις που θα αφορούν συνολικά το νησί και τους επαγγελματίες, θα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο λειτουργικό εργαλείο για την τουριστική προβολή του νησιού.

Σε διαφορετική περίπτωση, σημείωσε ο κ. Σουλούνιας, εάν πάμε στα παλιά τραγελαφικά, θα είναι μία νέα αποτυχημένη προσπάθεια, εννοώντας τις τακτικές του παρελθόντος για το ποιός θα κάνει κουμάντο, ποιός θα έχει το πάνω χέρι κλπ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σουλούνιας έδωσε πεντάλεπτη συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BBC World News (με εκατομμύρια τηλεθεατές) αμέσως μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών εξαγγελιών, για το άνοιγμα της χώρας μας στον Τουρισμό.

«Το μήνυμα το οποίο βγαίνει με τόσα εκατομμύρια τηλεθεατών είναι ότι χαιρετίζουμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, αλλά παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει η ασφάλεια που ζητούν οι ταξιδιώτες για να επισκεφθούν την Ελλάδα. Πόσο ασφαλής είναι η χώρα, τι θα συμβεί εάν προκύψει κρούσμα και πως θα το αντιμετωπίσουμε, αν θα γίνονται tests, πότε θα ανοίξουν τα αεροδρόμια… Γενικότερα θα πρέπει να υπάρξει η ασφάλεια για να πάρει ο ταξιδιώτης το αεροπλάνο και να έρθει στη χώρα μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού Κώστας Ταρασλιάς υποστήριξε ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των κατοίκων στην περιοχή, γιατί μεγάλη μερίδα δε βλέπει με θετικό μάτι το restart, φοβούμενη για τυχόν κρούσματα που θα έρθουν κι επομένως διάδοση του κορωνοϊού.