Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου μετά τις εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μαρκόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:

« Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή σήμερα στην ΕΞΡ. Μετά από μια διαδικασία που ξεπέρασε το 90% συμμετοχής των μελών μας να έχουμε τη συγκρότηση σε σώμα. Η επόμενη θητεία αυτά τα τρία χρόνια κυρίως θα πρέπει να έχουν ρεαλισμό στους στόχους ευελιξία και ταχύτητα στη δράση και φυσικά αποτελεσματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που σε λιγότερο από 48 ώρες συγκροτηθήκαμε σήμερα σε σώμα και σας ανακοινώνουμε τις αρμοδιότητες του κάθε μέλους  από τα 16 του  διοικητικού συμβουλίου . Στον τουρισμό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο βιώσιμο τουρισμό αλλά και στην τουριστική εκπαίδευση. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον κλάδο τους ξενοδόχους και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης που δήλωσε:

«Σήμερα το κλίμα είναι πανηγυρικό. Είμαστε χαρούμενοι όλοι, γιατί στο διοικητικό συμβούλιο έχουμε ανθρώπους από την προηγούμενη θητεία αλλά και καινούργιους  με πολύ όρεξη νέες ιδέες και πραγματικά μεγάλη αγάπη για αυτό που θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε και παλαιά στελέχη με εμπειρία και νέα παιδιά. Ειδικά  ευτύχημα τα νέα παιδιά από τη δεύτερη και τρίτη γενιά ξενοδόχων να ασχολούνται ενεργά με τις επιχειρήσεις και να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια. Ως προς τους στόχους της ΕΞΡ για το πρώτο εξάμηνο και το πρώτο έτος με εισήγηση του προέδρου μας, θα εστιάσουμε σε τρία βασικά πράγματα.Πρώτα από όλα θα εστιάσουμε στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Στόχος και μέσα από τη συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς να ενισχύσει την παρουσία μας στο συγκεκριμένο τομέα. Επίσης θα δοθεί έμφαση στην τουριστική εκπαίδευση. Θα εξετάσουμε πως η ΕΞΡ θα μπορέσει να δώσει μια νέα νότα μια νεα ερμηνεία στην τουριστική εκπαίδευση συνεργαζόμενη με τους μεγαλύτερους φορείς της χώρας όπως ο ΣΕΤΕ ο ΙΝΣΕΤΕ οι  μεγαλύτερες σχολές τουρισμού  και πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού. Αυτό θα είναι  κάτι πολύ σημαντικό για τους ξενοδόχους και τους ξενοδοχουπαλλήλους. Τρίτος στόχος που έχει  θέσει ο πρόεδρος είναι αυτός της επικοινωνίας.  Θέλουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία που έχουμε προς τα έξω. Αυτό έχει  πολλές κατευθύνσεις. Οι διαφορετικές ομάδες ανθρώπων με τους οποίους η ΕΞΡ αλληλεπιδρά καθημερινά είναι πολλές. Πρέπει να κοιτάξουμε πως  σε αυτές τις ομάδες θα έχουμε αξιόλογο παρουσία. Θα δούμε ποια είναι η εικόνα  της ΕΞΡ προς τα έξω. Όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη. Πρέπει να ενωθούμε σαν  μια γροθιά γιατί ο κλάδος είναι πολύ ισχυρός. Ενωμένοι όλοι οι ξενοδόχοι μπορούμε να είμαστε σαν μια γροθιά και να κάνουμε πολλά όμορφα πράγματα. Στο κομμάτι της επικοινωνίας είναι και οι υπόλοιπες ενώσεις της Ελλάδος οι φορείς  τα επιμελητήρια και οι ξενοδοχουπάλληλοι με τους οποίους θέλουμε να έρθουμε ακόμη πιο κοντά. Είμαστε χαρούμενοι που στο κομμάτι της ΤΑ  έχουμε ανθρώπους που στηρίζουν πραγματικά τον ελληνικό τουρισμό και ειδικά τον ροδιακό τουρισμό πως ο νύν δήμαρχος και ο περιφερειάρχης. Ο νυν δήμαρχος έχει αποχωρήσει. Όμως εξυπηρετεί  έναν ανώτερο αλλά εξίσου αξιόλογο  σκοπό . Είμαστε σίγουροι ότι με τοςυ δύο αυτούς ανθρώπους θα έχουμε  μια καλή συνεργασία για το καλό του τόπου μας και το καλύτερο όλων μας».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Γιάννης Χατζής τόνισε:

«Ο στόχος είναι κοινός για όλους. Η  Ρόδος είναι πάνω από όλους. Ο πρώτος σκοπός μας  είναι  το  νησί. Το έργο μας είναι δύσκολο γιατί ο πήχης που έθεσε ο κ., Αντώνης Καμπουράκης  στη προηγούμενη  είναι πάρα πολύ ψηλά. Ελπίζω  να παράγουμε έργο και να δικαιώσουμε την απόφαση των ξενοδόχων του νησιού . Η Ρόδος παράγει 3,5 δις ευρώ έμμεσο ΑΕΠ. Τώρα όπως και παλιά πρέπει να έχει ισχυρή φωνή, Πρέπει να είμαστε  ενωμένοι και ο κοινός να είναι η προώθηση της Ρόδου για το κοινό καλό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην ΠΟΞ ο Άρης Σουλούνιας

Σε ερώτηση σχετικά με τα πρώτα μηνύματα για την τουριστική σεζόν ο κ. Χατζής δήλωσε:

«Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε φαίνονται θετικά. Είναι παρά πολύ νωρίς για να μιλήσουμε . Στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου τα μηνύματα είναι πιο ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών για να διασφαλίσουμε τις κρατήσεις για το επόμενο για το μεθεπόμενο έτος και όχι μόνο. Να μην ξεχνάμε πως ο  τουρισμός αποτελεί το 90% του ΑΕΠ του τόπου. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι δυνατός για να παράγει πλούτο για όλους»

Για τη συνεδρίαση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από την ΕΞΡ:

Σήμερα Τρίτη 28η Ιανουαρίου 2020, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, και κατέληξε ομόφωνα στην ανάδειξη του Προεδρείου της.

Νέος Πρόεδρος της ΕΞΡ επανεκλέχθηκε ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, στο πρόσωπο του οποίου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους οι παλιοί, αλλά και οι νέοι σύμβουλοι, του δεκαεξαμελούςσώματος.

Ο θέσεις του ΔΣ και οι αρμοδιότητές του κατανεμήθηκαν ως εξής:

 

Μαρκόπουλος Εμμανουήλ           Πρόεδρος

 

Ιωαννίδης Παναγιώτης                           ‘Α ΑντιΠρόεδρος

 

Καντής Νικόλαος                         ‘Β ΑντιΠρόεδρος

 

Μηνέττος Κωνσταντίνος              Γενικός Γραμματέας

 

Κωνσταντινίδης Αθηναγόρας                Εντεταλμένος ΑντιΠρόεδρος

Επικοινωνίας &Marketing

 

ΓερονικόλαςΕμμ. Νικόλας           Έφορος Δημοσίων Σχέσεων & Εκπρόσωπος Τύπου

 

Χατζής Ιωάννης                                     Ταμίας & Ειδικός Εκτελεστικός ΑντιΠρόεδρος της

ΕΞΡ στα Κεντρικά Όργανα του Ξενοδοχειακού Κλάδου

 

Καλλιουδάκης Κωνσταντίνος                Εντεταλμένος ΑντιΠρόεδρος Πολεοδομικών &

Χωροταξικών Θεμάτων, Αιγιαλού & Παραλίας

 

Παπαβασιλείου Ιωάννης               Εντεταλμένος ΑντιΠρόεδρος Φορολογικών &

Τραπεζικών Θεμάτων

 

Σταματιάδη Αυγή                         ΕντεταλμένηΑντιΠρόεδρος Βιώσιμου Τουρισμού &

Περιβαλλοντικών Θεμάτων

 

 

Παλλάς Στέφανος                         Εντεταλμένος Σύμβουλος Βιώσιμου Τουρισμού &

Περιβαλλοντικών Θεμάτων

 

Πασσάλης Αλέξανδρος                          Εντεταλμένος Σύμβουλος Βιώσιμου Τουρισμού &

Περιβαλλοντικών Θεμάτων

 

Χατζηλαζάρου Ανδριάνα             Εντεταλμένη ΑντιΠρόεδρος Τουριστικής

Εκπαίδευσης

 

 

Γεωργαλλίδης Γεώργιος              Εντεταλμένος ΣύμβουλοςΤουριστικής

Εκπαίδευσης

 

Καπετανάκης Νικόλαος                    Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής

Εκπαίδευσης

 

Σβυριάδης Θωμάς                        Αναπληρωτής Ταμίας &Εντεταλμένος

ΑντιΠρόεδρος Πνευματικών Δικαιωμάτων &

Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

 

Ο Πρόεδρος κος Μανώλης Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η διαδικασία των εκλογών της Κυριακής και το αποτέλεσμα αυτής μας γέμισε χαρά και ευθύνη με την προσέλευση και την ενότητα από την οποία χαρακτηρίστηκε. Ο ροδιακός τουρισμός δεν έχει χρόνο για χάσιμο οπότε σε λιγότερο από 48 ώρες προχωρήσαμε στη συγκρότηση σε σώμα. Οι στόχοι μας για την ερχόμενη τριετία είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και τα υψηλά ιδανικά που διέπουν την Ένωσή μας. Για να τους εκπληρώσουμε οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά με ενότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ιδιαίτερη βαρύτητα όπως καταδεικνύει και η κατανομή των αρμοδιοτήτων, δίνουμε, στον βιώσιμο τουρισμό και την τουριστική εκπαίδευση. Προσωπικά θα ήθελα να υποσχεθώ και στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και στα Μέλη της Ένωσής μας και στην τοπική κοινωνία, πως θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για το βέλτιστο δυνατό”.

Ο Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας &Marketing, κος Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ρόδος έχει ένα μεγάλο αριθμό ποιοτικών και έμπειρων ξενοδόχων και στελεχών του τουρισμού, που έχουν συμβάλει διαχρονικά σε αυτό που αποκαλούμε τουριστικό θαύμα της Ρόδου. Όμως, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στο να αναδείξουμε επαρκώς την πραγματική δύναμη και ποιότητα που μας διακρίνει σαν κλάδος. Συγκεκριμένα, ο Ροδιακός ξενοδοχειακός κλάδος με βάση εκτιμήσεις συνεισφέρει έμμεσα περί τα 3,5 δις. ευρώ στην ελληνική οικονομία και ως αποτέλεσμα αφήνει ένα αξιοσημείωτο αποτύπωμα στην κοινωνία μας. Αυτό σημαίνει ότι η Ενότητα μεταξύ μας είναι η αρχή με την οποία θα μπορέσουμε να αναδειχθούμε σε αυτό που πραγματικά μας αξίζει”

 

 

 190 total views,  2 views today