«Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην Αθανασία αφήνοντάς μας μια ανυπολόγιστη μουσική και πολιτισμική παρακαταθήκη. Κομμάτι της φωνής μας και το κόσμου ολόκληρου, ο Μίκης. Υποκλινόμαστε στον δημιουργό που μας έθρεψε με όνειρα και μελοποίησε την ιστορία μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη συλλυπητήρια δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός με αφορμή το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Αναλυτικά ο κ. Σαντορινιός αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο τόπος μας ορφάνεψε. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος των σπουδαίων Ελλήνων και συνάμα οικουμενικών γιγάντων. Ένας κύκλος που περιλαμβάνει Κατοχή, εξορίες και βασανιστήρια των αριστερών και δημοκρατικών, χούντα, λαϊκή αντίσταση και ανάταση μέσα από τα «απαγορευμένα» τραγούδια που σιγοψιθύρισαν εκατομμύρια πολίτες, μελοποιημένη ποίηση και δάκρυ. Εν τέλει, ένας κύκλος που σφράγισε τις περιπέτειες ολάκερης της (μετ)εμφυλιακής και μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην Αθανασία αφήνοντάς μας μια ανυπολόγιστη μουσική και πολιτισμική παρακαταθήκη. Κομμάτι της φωνής μας και το κόσμου ολόκληρου, ο Μίκης. Υποκλινόμαστε στον δημιουργό που μας έθρεψε με όνειρα και μελοποίησε την ιστορία μας.

Αθάνατος.

 182 total views,  2 views today