Συμπλοκή με πυροβολισμούς μέσα στη θάλασσα σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο λιμανάκι των Φανών.

Στην περιοχή αποβιβάσθηκαν στις 3.30 περίπου 30 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων συνελήφθησαν μόνο τα 17 άτομα και οι υπόλοιποι αναζητούνται, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φανών Βασίλης Νικολίτσης.

Ο κ. Νικολίτσης, τονισε ότι για περισσότερο απο μία ώρα ακούγονταν οι πυροβολισμοί, προφανώς στην προσπάθεια του δουλέμπορου να αποβιβάσει τους μετανάστες στην ακτή.

Τα νεότερα

Πηγές από το Λιμενικό αναφέρουν ότι υπήρξαν τρία περιστατικά αποτροπής μίας θαλαμηγού και δύο σκαφών με μετανάστες που είχαν αποπλεύσει από την Τουρκία και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη Ρόδο.

Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό με τη θαλαμηγό το Λιμενικό σημειώνει ότι αυτή έφερε ικανό αριθμό μεταναστών, προσπάθησε να μπει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και πως τα ελληνικά σκάφη επιχείρησαν να την εμποδίσουν.

Στη διάρκεια του επεισοδίου τα πληρώματα των ελληνικών σκαφών έκαναν χρήση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα του σκάφους. Οπως επισημαίνουν, η θαλαμηγός υποχρεώθηκε να ανακόψει την πορεία της και επέστρεψε στην Τουρκία.  

Τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής αναφέρουν ότι το σκάφος βυθίστηκε και ότι διασώθηκαν τρεις μετανάστες, ο ένας εκ των οποίων έχει τραυματιστεί σοβαρά.

 6,245 total views,  6 views today