Διευρυμένη συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Γαλουζής με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Π.Σ.Ε.Α.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων, του Λιμενάρχη Καλύμνου και του προσωρινού Διευθυντή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου και του πυροσβεστικού σταθμού του νησιού, συζητήθηκαν η αναβάθμιση του τοπικού εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού β΄ τάξης, που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Κάλυμνο, σε πυροσβεστικό κλιμάκιο στελεχωμένο με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και η εκπόνηση τοπικού σχεδίου πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ειδικότερα τη διαχείριση χειμάρρων και πλημμυρικών φαινομένων.

Τόσο ο Δήμαρχος Καλύμνου όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου επεσήμαναν την ανάγκη επιπλέον στήριξης των Δήμων του νομού μας για την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών-μελετών και την έμπρακτη ενίσχυση τους  σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.

 446 total views,  2 views today