Για τις επιπτώσεις που επιφέρει στην τοπική αγροτική οικονομία το φαινόμενο της παρουσίας κοπαδιών ελαφιών -σε κατοικημένες περιοχές- συζήτησαν πέντε Πρόεδροι Κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνο Κόνσολα.

Οι Κοινοτάρχες αναφέρθηκαν στην πληθώρα τροχαίων ατυχημάτων, με εμπλοκή ελαφιών, στις φθορές που προκαλούνται στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία και γενικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Μάλιστα τόνισαν ότι οι αγρότες βλέποντας τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται κατ’ επανάληψη λόγω της ελεύθερης βόσκησης των ελαφιών, οδηγούνται ακόμα και στο να τις εγκαταλείψουν.

Για το θέμα μίλησε στον sky ο Πρόεδρος της Κοινότητας Απολακκιάς Τσαμπίκος Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι αγρότες της Νότιας Ρόδου, που βιώνουν εντονότερα το πρόβλημα: “Είναι ένα θέμα που ταλανίζει πολλά χρόνια τους αγρότες της περιοχής μας. Εμείς αναλάβαμε πρωτοβουλίες, είναι δύο τα εμπλεκόμενα υπουργεία, το Αγροτικής Ανάπτυξης και το Περιβάλλοντος και περιμένουμε να βρεθούν άμεσα λύσεις, καταρχήν με την καταμέτρηση των ελαφιών που έχουν φθάσει μέχρι και την Κρεμαστή. Στείλαμε προσφάτως επιστολή μέχρι και στον Πρωθυπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του”, είπε χαρακτηριστικά.

 695 total views,  2 views today