Ορισμένα από τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ζητάει να επιλυθούν άμεσα ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Πιο συγκεκριμένα, απέστειλε επιστολή συνάντησης προς όλους τους Βουλευτές Δωδεκανήσου, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αγαπητέ Υφυπουργέ κ Κόνσολα, αγαπητοί Βουλευτές κκ Υψηλάντη, Ιατρίδη, Παππά, Σαντορινιέ,

Σας προσκαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 18:15. Θα επιθυμούσαμε να σας καταθέσουμε καίρια και πρόσφατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, προκειμένου να συμβάλλετε προς την επίλυσή τους.

Ορισμένα από αυτά επιγραμματικά είναι:

·        Απαίτηση αναγνώρισης οδών για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

·        Γραφειοκρατικά κωλύματα ως προς τις οριοθετήσεις ρεμάτων.

·        Απαίτηση προεδρικού διατάγματος για την διεκπεραίωση υποθέσεων.

·        Προβλήματα και αγκυλώσεις αρχαιολογικού νόμου στα Δωδεκάνησα.

·        Βεβαιώσεις χαρακτηρισμών δασικής υπηρεσίας.

·        Γραφειοκρατία Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

·        Επαγγελματικά δικαιώματα Αρχιτεκτόνων.

·        Υλοποίηση αποτελεσμάτων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών.

·        Γραφειοκρατία προκήρυξης Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών.

Θεωρούμε βέβαιο ότι με τη δική σας συμβολή, τις προτάσεις μας και την άμεση συνεργασία μας, είναι δυνατόν να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που έχουν μπλοκάρει εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επενδύσεις και υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Τα παραπάνω κωλύματα αφορούν επενδύσεις κάθε κλίμακας, είτε πρόκειται για την ανέγερση μίας μικρής κατοικίας, είτε μίας ξενοδοχειακής μονάδας. Υποθέσεις πλήρως σχεδιασμένες, μπλοκάρουν για έτη, λόγω των παραπάνω ανυπέρβλητων καθυστερήσεων.

Στην περίπτωση που η μέρα της συνεδρίασης δεν σας εξυπηρετεί, παρακαλούμε να συντονιστούμε για ξεχωριστή συνάντηση. Εναλλακτικά, κατόπιν επικοινωνίας μας, παρακαλούμε να μας υποβάλετε γραπτώς τις θέσεις σας.

 134 total views,  2 views today