Στο πλαίσιο των Διμερών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και σε συνέχεια των συμφωνηθέντων σημείων των δύο μερών σε προγενέστερες συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση μεταξύ των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής και των ομολόγων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής την 28-02-2019 στο Αϊβαλί της Τουρκίας.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν οι Διοικητές της 2ης, 8ης και 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., οι Λιμενάρχες Σάμου και Κω, οι Διευθυντές Προστασίας Συνόρων, Ελέγχου Αλιείας και Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στην Πρεσβεία της Άγκυρας στην Τουρκία.

Η τουρκική πλευρά είχε ανάλογη εκπροσώπηση από τους Διοικητές Περιφερειών και επιτελικά στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Η εν θέματι τεχνική συνάντηση αφορούσε κυρίως το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο. Οι δυο πλευρές παρουσίασαν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στο επιχειρησιακό πεδίο εστιάζοντας στις θαλάσσιες περιοχές που δέχονται τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές επέδειξαν διάθεση καλής συνεργασίας και δεσμεύτηκαν για τον προγραμματισμό νέας συνάντησης περί τα τέλη Μαΐου στην Ελλάδα.

 548 total views,  2 views today