«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε στην ελληνική κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού μεταδίδεται μεν ταχύτερα, έως και 70% περισσότερο, ωστόσο δεν προκύπτει ότι είναι πιο θανατηφόρα.

Η γ.γ της Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής, μετά και το «καμπανάκι» που σήμανε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη και έλαβε έκτακτα μέτρα, προκειμένου το νέο στέλεχος του ιού που βρίσκεται «εκτός ελέγχου» στο Ηνωμένο Βασίλειο, να μην έρθει και στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία αποφάσισε ότι όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, θα πρέπει να βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωσης για επτά ημέρες, αντί τριών ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα τη Δευτέρα τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

 826 total views,  2 views today