Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για διάφορα πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νησί των Λειψών είχε ο Δήμαρχος Φώτης Μάγγος, όπως είχε αναφέρει από το πρωί μιλώντας στον sky.

Αναλυτικά ζήτησε:
Α) θα χρηματοδοτηθεί για τα επόμενα πέντε χρόνια η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης των Λειψών από το Υπουργείο και γι αυτό προετοιμάζεται προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου.
Β) Προγραμματίζεται στην επόμενη ΕΣΑΛ η έγκριση της γνωμοδότησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Νέα Επέκταση Αποβάθρας Λιμένα Λειψών η οποία θεωρείται απαραίτητη για την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης.
Γ) Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη 150 νέων λιμενοφυλάκων με τους οποίους θα στελεχωθούν οι κατά τόπους λιμενικές υπηρεσίες και μεταξύ αυτών και ο λιμενικός σταθμός Λειψών.
Δ) Συζητήθηκε η προοπτική της εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ΑΠΕ στην αφαλάτωση του νησιού, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και με την προσδοκία να ελαττώσουμε μελλοντικά το οικονομικό βάρος των τελών ύδρευσης στους δημότες μας.

 1,715 total views,  2 views today