Όψιμη χαρακτήρισε την ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντίδραση τους στο κλείσιμο του χώρου στα πρώην σφαγεία Ρόδου, όπου διαμένουν πρόχειρα οι αιτούντες άσυλο, ο Γιάννης Παππάς.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου μιλώντας στον sky στράφηκε κατά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν απούσα -όπως είπε- γι’ αυτούς τους ανθρώπους επί 4,5 χρόνια όταν τη διακυβέρνηση της χώρας είχε το κόμμα τους και πως δεν αντέδρασαν σε αυτή την απαράδεκτη εικόνα διαμονής των ανθρώπων εκεί, κάτω από άθλιες συνθήκες, στηριζόμενη αποκλειστικά στην αλληλεγγύη και τις δωρεές των Ροδίων.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι ο χώρος διαμονής στα σφαγεία της Ρόδου είναι στην πραγματικότητα μια κατάληψη κτιρίου στην οποία οι άνθρωποι ζουν χωρίς να εξασφαλίζονται στοιχειωδώς τα  ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Μάλιστα επανέλαβε ότι μετά και τη χθεσινή συνάντησή του με τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης, για το κλείσιμο της και τη μεταφορά  των αιτούντων άσυλο σε οργανωμένες δομές, που εξασφαλίζονται οι συνθήκες διαβίωσης τους.

Παράλληλα ο κ. Παππάς χθες είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και παράγοντες της ΔΥΠΕ, για τις προσλήψεις επικουρικών γιατρών και διοικητικών στα Νοσοκομεία του νομού μας, καθώς και με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γεώργιο Στάσση, με κύριο θέμα συζήτησης τις προσλήψεις προσωπικού στα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο, που πιθανότατα θα προχωρήσουν τον επόμενο Μάϊο.

 848 total views,  4 views today