Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» «έδωσαν τα χέρια», υπογράφοντας σύμφωνο συνεργασίας.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, «σε συνέχεια και της άριστης συνεργασίας τους στο πλαίσιο της πρότερης θέσης του Υπουργού ως Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων», υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της Υπογραφής Συμφώνου ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην Αγ. Παρασκευή.  Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσία των Συντονιστών των επιμέρους Τμημάτων του Οργανισμού, και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης, του Ιατρικού Τμήματος, των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, καθώς και μαθητές-εθελοντές εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile του Οργανισμού.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κοινή προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι εξειδικευμένες δράσεις και η τεχνογνωσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη διαχείριση κρίσεων με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση καθώς και παρέμβαση για την ολιστική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν για την αμοιβαία υποστήριξη στη διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων με στόχο την ενδυνάμωση του κρατικού μηχανισμού και την υποστήριξη των πολιτών σε συνθήκες κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως:

  • αναγνωρισμένος φορέας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (16/2007)
  • αναγνωρισμένος φορέας Α’ βάθμιας, Β’ βαθμιας και Γ’ βάθμιας κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας είναι διαθέσιμο και επιχειρησιακά, θέτοντας στη διάθεση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και των εποπτευόμενων από αυτό, φορέων και υπηρεσιών, το ανθρώπινο δυναμικό του, τις υπηρεσίες του, μέσα και εξοπλισμό, α) στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων, με στόχο την ενδυνάμωση του κρατικού μηχανισμού και την υποστήριξη των πολιτών καθώς και β) στον τομέα της πρόληψης, επιμόρφωσης και ενημέρωσης των πολιτών για τη διαχείριση κρίσεων. Επιπλέον, οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile, του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα αποτελέσουν στρατηγικούς συνεργάτες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέσω στοχευμένων περιβαλλοντικών δράσεων, προκειμένου τα παιδιά να αποτελέσουν έναν μοχλό ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της κοινωνίας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, τονίζοντας: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, εδώ, στο Επιχειρησιακό Κέντρο του ”Χαμόγελου”. Έστω και κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που μας επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Γνωριζόμαστε ήδη από την εποχή που ήμουν Ευρωπαίος Επίτροπος. Έχετε, εδώ στο ”Χαμόγελο” μια σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία, ένα σημαντικό τίτλο τιμής, καθώς το 2017, ”Το Χαμόγελο του Παιδιού” έγινε επίσημος εταίρος της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO). Και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, είναι μεγάλη τιμή και για εμένα προσωπικά που αυτό κατέστη δυνατό κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Πηγή:iefimerida.gr

 130 total views,  4 views today