Τραγική κατάληξη είχε το ψάρεμα για έναν 73χρονο συνταξιούχο του ΟΤΕ στη Λίνδο. Ο Αθανάσιος Γιαχιάς πήγε όπως κάθε πρωί, για ψάρεμα σε βραχώδες σημείο της περιοχής με το καλάμι του. Ζαλίστηκε όμως γλίστρησε, κτύπησε στα βράχια  και έπεσε στη θάλασσα. Έχοντας κτυπήσει άσχημα στον αυχένα κατά την πτώση  πέθανε.
Τη σορό του είδαν τουρίστες που ειδοποίησαν  το Λιμεναρχείο. Στελέχη του Λιμενικού μετέβησαν στο σημείο και μετέφεραν το σώμα του 73χρονου στην ακτή. Διαπιστώθηκε όμως ότι  δεν ήταν δυνατό να επανέλθει. Η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
Από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λίνδου, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή Λίνδου, πλησίον απόκρημνης και βραχώδους ακτής.
Η σορός, αφού ανασύρθηκε με την συνδρομή του χειριστή της λέμβου “ΓΙΑΝΝΗΣ 1” Σ.Λ.27, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ η σορός αναγνωρίστηκε και ανήκει σε ημεδαπό, ηλικίας 73 ετών.

 368 total views,  2 views today