Την ώρα που το νησί της Κω δοκιμάζεται από την κακοκαιρία “Μήδεια” οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή μας, κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα κατασχεμένο βαρκάκι που παρέμενε δεμένο για χρόνια στο ίδιο σημείο στον Λιμένα Μανδρακίου.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο στελέχη, προσωπικό και εργαζόμενοι της καθαριότητας του δημοτικού λιμενικού ταμείου, ώστε να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και να προχωρήσουν στην αποκομιδή των τμημάτων της διαλυμένης βάρκας. Ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μπάμπης Ναβροζίδης βρισκόταν από νωρίς στο σημείο επιβλέποντας τις εργασίες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος λιμένα στην πρότερη κατάσταση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω, για έντονη εισροή υδάτων στο πρυμναίο τμήμα του Ι/Φ σκάφους “DELFIN” στο λιμένα Μανδρακίου Κω. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την βύθιση και καταστροφή του ανωτέρω σκάφους. Από τον οικείο φορέα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ανθρώπων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες ανέλκυσης τμημάτων του βυθισμένου σκάφους.

 333 total views,  2 views today