Συρίγος: Δεύτερη εξεταστική για φοιτητές που νοσούν

251

«Το μόνο πρόβλημα που υφίσταται και για το οποίο θα βγάλουμε οδηγίες στις επόμενες ώρες ή μέρες, είναι αν ξέρει το τμήμα ότι νοσούν πάνω από ένας αριθμός -χ- φοιτητών για ένα μάθημα, να μπορεί για αυτούς τους φοιτητές να μεταφέρει την εξεταστική σε άλλο χρόνο, για να μην χάσουν την εξεταστική τους» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας  αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος

, αναφορικά με την επικείμενη εξεταστική περίοδο στα πανεπιστήμια.

«Αυτή την στιγμή τελειώνει το χειμερινό εξάμηνο και αρχίζει η εξεταστική περίοδος, την ερχόμενη Δευτέρα ή στις 17 Ιανουαρίου, και η έμφαση δίνεται εκεί», σημείωσε ο κ. Συρίγος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Στην εξεταστική υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των φοιτητών για αντικειμενικούς λόγους. Επιπλέον οι φοιτητές μέχρι τις 28/02 θα πάνε στα πανεπιστήμια μάξιμουμ 8 φορές, γιατί αυτό είναι το ανώτατο όριο μαθημάτων που μπορούν να δώσουν. Άρα μιλάμε για 8 δίωρα μάξιμουμ ως το τέλος του Φεβρουαρίου» συμπλήρωσε.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι τι θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που έχουμε μεγάλο αριθμό φοιτητών που νοσούν για να μην χαθεί η εξεταστική. Γι’ αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και πέρα της εξεταστικής περιόδου, να μπορούν τα τμήματα αν θέλουν και κρίνουν ότι είναι σκόπιμο για ορισμένες περιπτώσεις να μπορούν να κάνουν μια 2η εξεταστική στο επόμενο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.

Εκ των πραγμάτων σπάνε τα τμήματα, είπε ακόμη ο κ. Συρίγος, εξηγώντας ότι για παράδειγμα σε μια αίθουσα 150 ατόμων, σπανίως βρίσκονται μέσα πάνω από 40-50 άτομα. Επίσης οι φοιτητές είναι σε ποσοστό 84% εμβολιασμένοι, τόνισε.

«Μιλάμε για έναν κόσμο που θα έχει μικρή παρουσία στα αμφιθέατρο, λίγες φορές και σε συντριπτικό ποσοστό εμβολιασμού» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι το υπουργείο θα στείλει εγκύκλιο στα Πανεπιστήμια με κατευθυντήριες οδηγίες μέχρι τη Δευτέρα, ώστε να υπάρχει ευελιξία σχετικά με την εξεταστική, εφόσον χρειαστεί.

Πηγή:Καθημερινή