Ανακοίνωση εκδόθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ  με την οποία δίνεται απάντησε σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τη ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου με αφορμή τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ έχει το θράσος, απύθμενο ομολογουμένως, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι επιδιώκει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την πανδημία, υπό τις γνωστές σε όλους συνθήκες:

  • Με τα κρούσματα κορονοϊού να έχουν εκτοξευθεί, αποδεικνύοντας την ανικανότητα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί την πανδημία (το «τελευταίο μίλι» που αποδεικνύεται ένας ατέλειωτος Γολγοθάς),
  • Με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τους 17.000, και τους περισσότερους βαριά νοσήσαντες να καταλήγουν εκτός ΜΕΘ (πρώτη σε θανάτους η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο),
  • Με τα νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει, και μια Κυβέρνηση να μην θέλει να υπερασπιστεί το σύστημα δημόσιας υγείας (ΕΣΥ) που σηκώνει το βάρος της πανδημίας και την ασφάλεια των πολιτών

Ούτε τις αγωνιώδεις κραυγές των νοσοκομειακών γιατρών ακούνε η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου και σύσσωμη η Κυβέρνηση, ούτε τους αμείλικτους αριθμούς των θανάτων βλέπουν.

Όπως δεν βλέπουν την οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδήγησε τους πολίτες της χώρας μας, λόγω της πολιτικής τους ανικανότητας,  το αχαλίνωτο κύμα ακρίβειας, την ενεργειακή φτώχεια, τη διάλυση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, αν κάποιος έχει απώλεια μνήμης είναι η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ.

Η κατάργησή τους προτάθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (το mail Χαρδούβελη τους θυμίζει κάτι;) και υπερψηφίστηκε τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κληρονόμησε τη δέσμευση όταν η χώρα βρισκόταν σε μνημονιακές συνθήκες.

Να τολμήσουμε να ρωτήσουμε γιατί δεν τους επαναφέρει η Κυβέρνηση της ΝΔ  ή θα τους φέρουμε πάλι σε δύσκολη θέση;

 

 138 total views,  4 views today