ΣΥΡΙΖΑ : Η εγκατάσταση υπηρεσιών της ΤΑ στο Ελληνικό Προξενείο είναι ασέβεια!

326

Σκληρή ανακοίνωση για την εγκατάσταση υπηρεσιών της Τοπικής
Αυτοδιοίκησης στο κτίριο του Ελληνικού Προξενείου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

 Ένα εμβληματικό μνημείο για την ιστορία της Ρόδου και ολόκληρης της χώρας, γίνεται έρμαιο των … «επεκτατικών» διαθέσεων του κ. Χατζημάρκου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου καθώς και ο «συνέταιρος» στο έγκλημα, δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης, γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στη δωδεκανησιακή ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, αποφασίζοντας να μετατρέψουν το Ελληνικό Προξενείο επί Ιταλοκρατίας, σε γραφεία του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε. και της Ανώνυμης Εταιρείας Κ2.

Πρόκειται για μια ντροπιαστική απόφαση. που αιφνιδίασε τον ροδιακό λαό με τα «ξαφνικά» εγκαίνια των εν λόγω γραφείων και που, προφανώς, ελήφθη ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κανένας σεβασμός ακόμα και για τους όρους που έθεσε η οικογένεια Παυλίδη για την πώληση του ακινήτου, ώστε σ’ αυτό να δημιουργηθεί Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου.

Το, ανακαινισμένο ιστορικό Προξενείο άνοιξε –μετά από δεκαετίες- ξανά τις πόρτες του στις 28 Οκτωβρίου 2017, με την εξαιρετική έκθεση «Η μακρά πορεία της Δωδεκανήσου προς την ενσωμάτωση» που εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη και τον τότε Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Τέσσερα χρόνια μετά, ο κ. Χατζημάρκος  επιλέγει να κάνει …νέα εγκαίνια, διαλύοντας την προσπάθεια δεκαετιών για την ίδρυση του Μουσείου και εξαφανίζοντας τον θυρεό και την γαλανόλευκη που κυμάτιζε επί Ιταλοκρατίας.

Λες και το νησί δεν έχει άλλα ακίνητα για να στεγάσει τα γραφεία της διαχείρισης απορριμμάτων και τα «αναπτυξιακά» σχέδια της ΠΝΑΙ. Όλα λάθος, όλα ανιστόρητα και ντροπιαστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου καλεί τους κ.κ. Χατζημάρκο και Καμπουράκη να ανακαλέσουν την απόφαση άμεσα.