Αντί για νέο Νοσοκομείο στην Κω, η Κυβέρνηση σπαταλά 133 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για “στρατόπεδα συγκέντρωσης”, για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε Κω, Λέρο και Σάμο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει:

Στην εποχή που οικονομία και κοινωνία βιώνουν τις σκληρές συνέπειες από την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης, που χιλιάδες συμπατριώτες μας ζουν με τον φόβο για το αύριο, η κυβέρνηση θυσιάζει 133.000.000 € για να χτίσει φυλακές στα νησιά μας.

Από το «καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά», όπως κορόιδευαν τον κόσμο βουλευτές και πολιτευτές της Ν.Δ. πριν τις εκλογές, τώρα δημιουργούν τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Από το «Όχι στα Hotspot» έφτασαν να ενοικιάζουν τεράστιες εκτάσεις για την επέκταση των δομών.

Αυτοί που μίλαγαν για «αποσυμφόρηση» των νησιών τώρα νομοθετούν 36 μήνες κράτησης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, αντίθετα σε διεθνείς συμβάσεις και ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της Δεξιάς, η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό, η επιδίωξή της να ικανοποιήσει το εκλογικό της ακροατήριο στην ενδοχώρα, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της, μετατρέπουν την Κω, τη Λέρο και τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε σύγχρονα κολαστήρια.

Βουλευτές και πολιτευτές της Ν.Δ. που καλλιέργησαν το μίσος και την ξενοφοβία, ξέχασαν γρήγορα τις ρητορείες τους για «νησιά – τουριστικούς προορισμούς».

Με θράσος και κυνικότητα αντί να προχωρήσουν στην αναγκαία μετακίνηση των προσφυγικών πληθυσμών στην ηπειρωτική Ελλάδα, μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές. Αν η δημιουργία των ΚΥΤ το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απάντηση στις τραγικές εικόνες του καλοκαιριού του 2015, η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης με τη μεγέθυνση των δομών και της μετατροπής τους σε κλειστές φυλακές, παραβιάζοντας τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, είναι σίγουρο ότι θα έχει επικίνδυνες συνέπειες για τον τόπο μας, τους κατοίκους του, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Πιστεύει πραγματικά κανείς πως τόποι – φυλακές για ταλαιπωρημένους ανθρώπους μπορούν να αποτελούν ελκυστικές προτάσεις διακοπών ;

 841 total views,  4 views today