Συναγερμό στην Πυροσβεστική και την ΕΛΑΣ σήμανε το ατύχημα που συνέβη σήμερα  στις 13:25 στην επαρχιακή οδό Τσαίρι Αεροδρόμιο στο ύψος της Παστίδας λίγο πριν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ” Μελισσοκομική”

Συγκεκριμένα σχολικό λεωφορείο εξετράπη της οδού, έπεσε σε χαράδρα και ο οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημα.

Το αυτοκίνητο ανήκει σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ( Κολέγιο)  και  είναι ευτύχημα το γεγονός ότι δεν επέβαιναν  σε αυτό παιδιά.

Στο σημείο έσπευσαν  όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γ Τσιτσικάς  δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, το ΕΚΑΒ και η ΕΛΑΣ.

Ο οδηγός με τη βοήθεια των Πυροσβεστών και των διασωστών απεγκλωβίστηκε από το λεωφορείο.

Διαπιστώθηκε ότι τραυματίστηκε στο πόδι ενώ παραπονέθηκε και για πόνο στο στήθος.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρόδου προκειμένου να τύχει της φροντίδας των γιατρών

Στην αρχή δημιουργήθηκε πανικός με το ενδεχόμενο να είναι λεωφορείο της ΡΟΔΑ το όχημα που ενεπλάκει στο ατύχημα ή ακόμη χειρότερα τουριστικό λεωφορείο από αυτά που κάνουν διάφορες εκδρομές.

Τόσο ο πρόεδρος της ΡΟΔΑ όσο και ο διευθυντής κκ. Δημήτρης Παρασκευάς και Φώτης Καραμανώλης  διαβεβαίωσαν οτι δεν ήταν όχημα της επιχείρησης αυτό που ενεπλάκει στο περιστατικό.

Να σημειωθεί οτι το σημείο του οδικού δικτύου όπου έγινε το ατύχημα εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Ήδη γίνεται λόγος όμως  για έλλειψη προστατευτικών στα πλαινά του δρόμου που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά. Να σημειωθεί πως δεν βοηθάει τους οδηγούς στο σημείο η απότομη κλίση του δρόμου.

      Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος θα διερευνηθούν από την Τροχαία.

 

 

 642 total views,  2 views today