Εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 45χρονος αλλοδαπός διακινητής, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δώδεκα συνολικά αλλοδαποί, έξι από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου και έξι από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Κω.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί στην Κάλυμνο, διότι εισήλθαν στη χώρα χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και ήταν, όπως προέκυψε από την προανάκριση, κρυμμένοι σε ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ”DEEP RISE” σημαίας Τουρκίας. Το δε ιστιοφόρο, είχε καταπλεύσει στο λιμένα Καλύμνου, ακολουθώντας νόμιμες διαδικασίες για την είσοδό του στον οικείο λιμένα, κατά τη συνθήκη Schengen.

Στη συνέχεια και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των Λιμενικών Αρχών Καλύμνου και Κω, εντοπίστηκε το ”DEEP RISE” από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, να πλέει με κατεύθυνση την Κω με τον ίδιο κυβερνήτη, καθώς και με έξι επιπλέον άτομα κρυμμένα στο εσωτερικό του σκάφους.

Το Ιστιοφόρο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα Κω με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια του πλου ο κυβερνήτης αποπειράθηκε να μεταβάλει την πορεία του κατευθυνόμενος προς τις απέναντι ακτές, γεγονός που αποφεύχθη με τις κατάλληλες ενέργειες των πληρωμάτων των περιπολικών σκαφών.

 498 total views,  2 views today