Δεν σταματούν οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στη Σύμη. Μπορεί στη συνέντευξή τύπου χθες ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος να άφησε αιχμές για κάποιους που επενδύουν πολιτικά στο … μπαλκόνι της Σύμης αλλά και αυτό δεν αδειάζει. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη. Μέσα σε 2 ημέρες στη Σύμη έφτασαν βάρκες με 110 μετανάστες. Xθες έφτασαν 60 άτομα και σήμερα το πρωί ακόμη 50. Μάλιστα όπως αναφέρει και ο δήμαρχος του νησιού πλέον οι μετανάστες γνωρίζουν πού βρίσκεται το λιμάνι της Σύμης και βγαίνουν με τις βάρκες εκεί.

Οι εικόνες από το νησί είναι ενδεικτικές της κατάστασης, αφού πρόσφυγες και μετανάστες, άνδρες και γυναίκες, ενήλικες και παιδιά βρίσκουν καταφύγιο στους δημόσιους χώρους κοντά στο λιμάνι του νησιού.

Στην Τουρκία ο Γ. Κουμουτσάκος

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αρμοδιότητα σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος θα βρεθεί στην Αγκυρα για συναντήσεις το μεταναστευτικό.

Στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και η πορεία εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας του 2016, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα σήμερα στην Αγκυρα για το μεταναστευτικό θα μεταβούν ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, ο γάλλος ομόλογό του Κριστόφ Καστανέρ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr

 180 total views,  2 views today