Ανανέωση:

Με την παραλαβή δύο mini bus έγινε σήμερα, η αρχή της προσπάθειας για την αντικατάσταση των μεγάλων λεωφορείων, με μικρά ευέλικτα οχήματα στις γραμμές της πόλεως Ρόδου, ώστε σε συνδυασμό και με τη δημιουργία χώρων στάθμευσης να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό

Η παραλαβή των δύο mini bus έγινε παρουσία του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του αντιδημάρχου κ. Σάββα Καλαθενού, του προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρη Καραγιάννη, και του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων κ. Μανώλη Κοντουδάκη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί για την αναβάθμιση του στόλου στην αναβάθμιση της ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και κυρίως την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.

« Εγκαινιάσαμε το ένα από τα δύο οχήματα σήμερα .Είχαμε αναφέρει στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι πριν από το χρονοδιάγραμμα θα είχαμε τα δύο μικρά αντιρρυπαντικής τεχνολογίας οχήματα . Θα είναι στη διάθεση της επιχείρησης για τις ανάγκες της πόλεως Ρόδου. Είναι σχεδιασμός που είχαμε κάνει από την αρχή της θητείας ώστε να αντιμετωπίσουμε και το κυκλοφοριακό πρόβλημα», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου .

Το ένα  λεωφορείο θα περνάει από την οδό Θ. Σοφούλη την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και θα καταλήγει στο κέντρο.

Η διαδρομή όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος διαρκεί από πέντε εως οκτώ λεπτά.

Αν δοθεί από το υπουργείο Πολιτισμού η άδεια για να χρησιμοποιηθεί ακίνητο στην οδό Θ Σοφούλη και χρησιμοποιείται και ο χώρος στάθμευσης που υπάρχει κοντά στην Ε. Αντιστάσεως τότε οι οδηγοί θα μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους στα δύο πάρκιγκ και να κατεβαίνουν στην πόλη με τα mini bus.

Το δεύτερο λεωφορείο,  θα κάνει τη διαδρομή από το λιμάνι προς το κέντρο. Να σημειωθεί πως κοντά στην είσοδο του Λιμένα της Ακαντιάς έχει διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Υπάρχει ακόμη ένα σημείο όπου μπορεί να γίνει παρκινγκ και να φιλοξενήσει 500 αυτοκίνητα ( πρόχειρο καρνάγιο).

«Όλα αυτά θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και των επισκεπτών .Ο σχεδιασμός είναι να αποκτηθούν άλλα πέντε λεωφορεία 27 έως 35 θέσεων για την κάλυψη των αναγκών στην πόλη. Πιστεύω και η επόμενη δημοτική αρχή να ακολουθήσει αυτό το σχέδιο και να αξιοποιήσει και τις μονοδρομήσεις που έχουν γίνει για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος» , είπε ο δήμαρχος.

«Στόχος μας είναι να αντικαταστήσουμε τα μεγάλα λεωφορεία στην πόλη με μικρά οχήματα που είναι πιο ευέλικτα. Έτσι τα δρομολόγια θα εκτελούνται πιο γρήγορα και θα αποφεύγονται οι καθυστερήσεις», δήλωσε μετά την παραλαβή ο  πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ  κ. Δημήτρης  Παρασκευάς.

Τα λεωφορεία αυτά είναι χωρητικότητας 22 ατόμων ( 14 καθήμενοι και οκτώ όρθιοι).

Η αγορά των οχημάτων έγινε στα πλαίσια του προγράμματος που φέρει τον τίτλο : «Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δημοτικών Συγκοινωνιών για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα» με την κωδική ονομασία ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος (Interreg) Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020.

Η διάνοιξη της οδού Καμείρου

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε και στη διάνοιξη της οδού Καμείρου . Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε εφαρμογή και των σχετικών μελετών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό όταν ανοίξει η οδός θα είναι άνοδος προς την περιοχή Μήδεια. Ενώ η κάθοδος των οχημάτων όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδιάκος,  θα γίνεται από την οδό Μιχαήλ Πετρίδη. Το έργο  είναι ενταγμένο  στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 και θα περιληφθεί και σε αυτό του 2020.

 

 76 total views,  2 views today