Ημέρα για ευχές και λόγια που σε πολλές περιπτώσεις μένουν υποσχέσεις κούφιες και χωρίς αντίκρυσμα.

Μετά από ένα μήνα οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μπορούν να προσφέρουν την δυνατότητα να απομονώσει ο λαός μας όλους αυτούς που ακόμα και σήμερα θέλουν και αναίτια και απροβλημάτιστα, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν κοκκινίζουν γιατί έτσι έμαθαν. Δεν συμμαζεύονται γιατί έτσι επιβιώνουν.

Για χρόνια τώρα, παρακολουθούμε τους συνήθεις αυτούς υπόπτους της εμπορίας συνειδήσεων να αλλάζουν ρόλους, να εξαγνίζονται μέσα από αναστάσεις, να παίρνουν θεία μετάληψη και να επανέρχονται, να παίρνουν το αντίδωρο και να τρέχουν να το κρύψουν, για να μην προδοθούν και για να μην φανερωθούν! Τώρα επανήλθαν. Τρέχουν από εκκλησία σε εκκλησία, από μοναστήρια στην Πάτμο, από την Πάτμο στα χωριά μας και πουλάνε την πραμάτεια του παραμυθιού τους, όπως είπαμε: Χωρίς να τους αγγίζει αυτό το υποσυνείδητο του ενόχου που κυριεύει όλους τους ανθρώπους που έχουν στο βάθος της ψυχής τους κάτι καλό για να παραδώσουν…

Είναι πάλι έτοιμοι. Σ’ ένα μήνα καλούμαστε να τους επαναχρυσώσουμε. Χάπια πολλά. Τα καταπίνουν χωρίς νερό, συνηθισμένοι και …αγέρωχοι. Σιγά μην συγκινηθούν. Μαζεύουν την κουστωδία, βρίσκουν τους υπασπιστές, βγάζουν από το πουθενά αυτούς που ούτε θυρωροί σε πολυκατοικία δεν κάνουν και αρχίζουν την μάχη του σταυρού και της ψήφου. Συνήθως τα καταφέρνουν γιατί απλά δεν βρίσκουν αντίσταση. Ούτε με Αξίες, ούτε από Αξίες.

Μένουμε αποσβολωμένοι θεατές του μοιραίου και μετά απο τετραετία ή πενταετία κλαίμε τη μοίρα μας γιατί δεν έγινε αυτό, γιατί δεν έγινε το άλλο! Μένουμε παγερά αδιάφοροι τώρα που μπορούμε και αρχίζουμε αμέσως μετά από τις εκλογές να βρίζουμε, να μπουρμουράμε, να ελέγχουμε, να κατηγορούμε.

Αυτή η Ανάσταση ας είναι για την Αλλαγή: Ανανεώστε ο,τι χρειάζεται ανανέωση και αλλάξτε ό,τι θα πρέπει να αλλάξει! Αλλωστε αυτή είναι η φιλοσοφία του Ριζοσπαστισμού, ο στενός πυρήνας της Ελεύθερης σκέψης!…

Καλό νάναι το μήνυμα της Ανάστασης! Με ελπίδα…

 192 total views,  2 views today