Ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργος Παρδαλός, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Ρόδο, μετά τη γνωστοποίηση των δύο κρουσμάτων κορωνοϊού, των σχετικών ανακοινώσεων από τους κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και των όσων σχολιάζονται από ανεύθυνους πολίτες στα social media, επικρίνει με άρθρο του, υποστηρίζοντας ότι αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι …ο εντυπωσιασμός και η αυτοδιαφήμιση!

Αναλυτικά η δήλωση:

“Το τελευταίο διάστημα, η κοινή γνώμη έκπληκτη και με μεγάλη αγωνία αλλά και φόβο για το τι θα ακολουθήσει την άλλη μέρα, παρακολουθεί ένα υψηλής θεαματικότητας σήριαλ.Είναι αυτό με την γένεση την μετάδοση και την εξάπλωση του Covid-19.Στατιστικά αργά η γρήγορα αυτός ο Coronovirus θα μεταδοθεί σε κάθε γωνιά της γης.

Τρόπος μετάδοσης ένας,από άνθρωπο σε άνθρωπο.Μια ανθρώπινη αλυσίδα που κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος ο προηγούμενος ή ο προ..προ..προ..προηγούμενος κρίκος τι ηλικία είχε, τι φύλο ήταν τι χρώμα είχε.Ούτε και ποιος θα είναι ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος κ.ο.κ.(διάσημοι ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές πρίγκιπες, πολιτικοί μεταξύ των θυμάτων).

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε, μετά την ανακοίνωση για τα δύο κρούσματα στο νησί μας, να εμφανίζεται μια μορφή κανιβαλισμού ευτυχώς από μικρή μερίδα της κοινωνίας, μία διαπόμπευση των νοσούντων και των οικογενειών τους εκπορευόμενη, άλλοτε από πολίτες, άλλοτε από κρατικούς αξιωματούχους, ως μέτρο εντυπωσιασμού και αυτοδιαφήμισης (από πότε το αυτονόητο πρέπει να το θεωρούμε επίτευγμα;) και άλλοτε από ανεύθυνα social media στα πλαίσια της δήθεν ενημέρωσης.

Έτσι υπό τον φόβο δήθεν μη κολλήσουν ζητούν να μάθουν ή κοινοποιούν όχι μόνο τον τόπο που διαμένουν,αλλά και την ταυτότητα των ασθενών.Υποτίθεται ότι με την εξέλιξη της κοινωνίας και τον εξευγενισμό των ηθών, η ποινή της διαπόμπευσης καταργήθηκε και το «κυνήγι των μαγισσών» τελείωσε κατά τον μεσαίωνα.Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν εφαλτήριο για αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων, χαρακτηριστικό ανθρώπων σε παρακμή, που διψούν για άρτο και θεάματα.

Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι ο μόνος ιός με τον οποίο γεννιέται ο άνθρωπος είναι αυτός της βλακείας τον οποίο αν δεν τον θεραπεύσεις νωρίς ενσωματώνεται στο DNA και από πόα γίνεται δέντρο. Και η θεραπεία είναι μία η Παιδεία.Η παιδεία που φαίνεται στη συμπεριφορά και όχι στη μόρφωση.

Ας ευχηθούμε περαστικά σε όλους, όσους δίνουν την μάχη τους,όποιοι και αν είναι όπου και να βρίσκονται. («Αποδιοπομποίηση» (scapegoating) είναι η διαδικασία με την οποία μια κοινότητα ή ομάδα επιρρίπτει αδικαιολόγητα (ή δυσανάλογα) την ευθύνη για φυσικές καταστροφές, θανατηφόρες επιδημίες, στρατιωτικές ήττες, οικονομικές κρίσεις, άνομες πράξεις ή οργανωτικές αποτυχίες σε μια μειονότητα ή σε ορισμένα άτομα τα οποία στη συνέχεια αποπέμπει ή εξοντώνει)”.

 2,211 total views,  2 views today