Συνέχεια στον εμφύλιο που ξέσπασε στη ΓΣΕΕ θα  δοθεί στην Αθήνα μετά τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στην Καλαμάτα και είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του 37ου συνεδρίου.

Το συνέδριο  αναβλήθηκε εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώθηκαν ανάμεσα  σε στελέχη του ΠΑΜΕ φοιτητές και δυνάμεις της πλειοψηφίας.

Είναι η πρώτη φορά  από τότε που ιδρύθηκε η ΓΣΕΕ που εξαιτίας επεισοδίων  δεν πραγματοποιήθηκε συνέδριο για την εκλογή της νέας διοίκησης.

Όλα ξεκίνησαν  με την εισβολή του ΠΑΜΕ στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ. Η συνέχεια δόθηκε με ανταλλαγή εξωδίκων και μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που δεν κατέληγαν πουθενά.

Η  πλειοψηφία των συνέδρων,  συνυπέγραψε εξουσιοδότηση προς το προεδρείο της ΓΣΕΕ με την οποία ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνουν εκλογές.

Διαφορετικά θα πρέπει το δικαστήριο μετά την υποβολή αιτήσεων από Ομοσπονδίες ή Εργατικά Κέντρα να διορίσει Διοίκηση στη ΓΣΕΕ που θα αναλάβει να διεξάγει νέες εκλογές.

Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο τις αμέσως επόμενες ημέρες που απομένουν μέχρι την επίσημη λήξη της θητείας της σημερινής Διοίκησης, αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της Συνομοσπονδίας, ώστε να αποφασιστεί η διεξαγωγή νέων αρχαιρεσιών εντός δυο μηνών σε νέα ημερομηνία και τοποθεσία με τους ίδιους συνέδρους.

Στα πρωτοφανή επεισόδια αναφέρθηκε μιλώντας στο skyrodos.gr  o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας που μετείχε μαζί με τους κκ. Θανάση Σταμούλη και Παναγιώτη Εγγλέζο στη διοργάνωση.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την παρεμπόδιση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Σε μια εποχή όπου κινδυνεύουν τα δημοκρατικά δικαιώματα δυστυχώς  και από την πλευρά της αριστεράς έχουμε φαινόμενα όπου παρεμποδίζεται η ελεύθερη  και όχι  μόνο συνδικαλιστική και δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων . Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Όποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα διαλύσουν τα συνδικάτα είναι βαθιά γελασμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος  του ΕΚΡ κ. Σάββας Χατζησάββας.

Ο  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου χαρακτήρισε πρωτοφανή όσα διαδραματίστηκαν από εργαζόμενους σε βάρος… εργαζομένων.

«Είναι πρωτοφανές στα χρονικά μια μειοψηφία να  καταφέρει να διαλύσει ένα συνέδριο. Την προηγούμενη μέρα επιτέθηκε σε απλούς πολίτες  στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής .Και τις τρεις ημέρες ζήσαμε καταστάσεις πρωτόγνωρες σε καθεστώς βίας και τρομοκρατίας από την πλευρά των οργανωμένων ομάδων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Εμείς ήμασταν απλοί εργαζόμενοι που ψηφιστήκαμε  επίσης από  εργαζόμενους για να τους εκπροσωπήσουμε. Από τη Ρόδο  ήμασταν τρία άτομα. Όσο θα τους γυρίζει ο κόσμος την πλάτη τόσο θα εξαγριώνονται και θα καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς», τόνισε ο κ. Χατζησάββας.

Σε ερώτηση για τους λόγους  των επεισοδίων ο  πρόεδρος του ΕΚΡ δήλωσε :

«Επικαλούνται ότι θα έπρεπε να υπάρξει αποκλεισμός συνέδρων που εκτιμούσαν ότι δεν έχουν εκλεγεί  με  κανονικές διαδικασίες όπως προβλέπεται από  το καταστατικό. Δεν μας άφησαν να διεξάγουμε το συνέδριο. Ο λόγος είναι πολιτικός. Αυτή  την εντολή είχαν λάβει  από το κόμμα τους. Στόχος ήταν  να διαλύσουν τη ΓΣΕΕ για να έχουν το μονοπώλιο της εκπροσώπησης των εργαζομένων. Το  ίδιο έκαναν με το συνέδριο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Διέλυσαν  θυμίζω το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πριν από έξι μήνες. Πριν ένα χρόνο είχαν επιτεθεί στην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.  Λυπάμαι  που εργαζόμενοι, στρέφονται εναντίων  εργαζόμενων και όχι κατά  εργοδοτών και μάλιστα χρησιμοποιώντας κομματικό στρατό» .

 852 total views,  2 views today