Το Γολγοθά που ανεβαίνουν  δεκάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι καθημερινά εξαιτίας των φουσκωμένων λογαριασμών της ΔΕΗ που εκτροχιάζουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών  ανέδειξε σήμερα  σε συνέντευξή τύπου  ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος.

Αφορμή για την ανάδειξη του προβλήματος είναι  η συμμετοχή του ΠΑΜΕ στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 28 Νοεμβρίου από τη ΓΣΕΕ.

«Χιλιάδες κόσμου και στην περιοχή μας στενάζουν καθημερινά εξαιτίας της ΔΕΗ. Οι λογαριασμοί έρχονται «φουσκωμένοι» και έχουν χαθεί και οι ρυθμίσεις γιατί οι περισσότεροι δεν μπορούν να  είναι συνεπείς με τις δόσεις όταν έρχονται ο ένας λογαριασμός μετά τον άλλο», δήλωσε σήμερα ο κ. Πότσος.

«Για το λόγο αυτό η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στις 10:30 το πρωί της 28ηςΝοεμβρίου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην πλατεία Σύμης. Ακολούθως θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα καταλήξει στην πλατεία Κύπρου όπου και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες  για τα αιτήματα των απεργών», τόνισε ο κ. Πότσος.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να  παρουσιάσει μια διαφορετική κατάσταση.  Επιδιώκει το χειροκρότημα των συνταξιούχων για τη μη περικοπή των αποδοχών τους. Και το 2019 θα έχουμε μια σειρά από νέα μέτρα. Τώρα πλέον ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας θα αποφασίζει για τις αυξήσεις στους μισθούς», είπε ο κ. Πότσος.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και σε όσα προηγήθηκαν της απεργίας της 28ης Νοεμβρίου.

«Δεν περιμένουμε να αλλάξει η κατάσταση . Δεν θα υπάρξει κάτι θετικό από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Πότσος.

Οι εκλογές σε δήμο και Περιφέρεια

Για τις δημοτικές εκλογές  ο κ.Πότσος ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος με το ΚΚΕ για το Δήμο Ρόδου. Ψηφοδέλτιο θα καταρτισθεί και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 652 total views,  2 views today