Στην κατάμεστη αίθουσα του Νεστορίδειου Μέλαθρου πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Τάσου Ιωαννίδη, ενός παιδιού με σύνδρομο Down αλλά με πολλά χαρίσματα που με εφόδιο τη μουσική που τόσο του αρέσει έγραψε τα ποιήματα του .

Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη από μηνύματα από παιδί γεμάτο αγάπη που θέλει να τη μοιράζεται.

Την εκδήλωση συντόνισε άψογα όπως πάντα η δημοσιογράφος κ.Ροδούλα Λουλουδάκη που με ιδιαίτερη ευαισθησία, αναφέρθηκε στον Τάσο Ιωαννίδη λέγοντας  τα ακόλουθα:

«Είναι μια ευτυχής συγκυρία αυτή, όπου δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης συνεργάζονται για έναν σημαντικό σκοπό. Τους ενώνει εκτός των άλλων, αυτός ο εξαιρετικός νέος. Ο Τάσος είναι 24 ετών, είναι από την Λίνδο και είναι ένα παιδί με σύνδρομο DAWN. Θεωρώ ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κυρίως όταν τα χαρίσματα των παιδιών αυτών, είναι μεγαλύτερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προβλήματα ωστόσο που είναι πια ανεπαίσθητα, γιατί η οικογένεια αυτή ο Παναγιώτης και η Αναστασία οι γονείς του, έχουν βάλει ένα μεγάλο στοίχημα και το έχουν κερδίσει. Έχουνε δώσει τέτοια ανατροφή στο παιδί αυτό, το έχουν παλέψει τόσο πολύ, έχουν φροντίσει ώστε να έχει απίστευτες εικόνες, έχουν ανοίξει τους ορίζοντες του και όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το παιδί αυτό να διαβάζει πάρα πολύ, να μελετά, να γνωρίζει όλους τους καλλιτέχνες, τα τραγούδια τους και τελικά να έχει γράψει και μια ποιητική συλλογή, που έγινε η αφορμή να είμαστε εμείς εδώ απόψε. Αυτή η ποιητική συλλογή θα παρουσιαστεί, ενώ δύο ποιήματα θα διαβάσει ο ίδιος ο Τάσος, που χαμογελάει, που μοιράζει αγάπη.»

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου δήλωσε:

«Σήμερα παρότι υπηρετώ την αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια, δεν αισθάνομαι τόσο άνετα. Αισθάνομαι ένα άγχος, ένα τρακ, για την βραδιά αυτή. Πριν από τέσσερα χρόνια μετά από μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε, με επισκέφθηκε στο γραφείο μου προκειμένου να μου επισημάνει κάποια σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νησί μας. Μετά από ένα διάστημα διάβασα το βιβλίο «Η ζωή μου μέσα από τα ποιήματα μου» του Τάσου Ιωαννίδη. Για να είμαι ειλικρινής ξαφνιάστηκα. Άμεσα με κάλεσε ο Περιφερειάρχης, με ρώτησε αν γνωρίζω τον Τάσο και του απάντησα ναι. Τότε λοιπόν μου είπε να προγραμματίσω να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου εδώ στην Ρόδο. Έτσι και έγινε μετά από συνεννόηση και με τον κ. Ταρασλιά».
«Αγαπημένε Κάλλιστε, πραγματικά για μια ακόμη φορά, έκανες το θαύμα σου. Βραδιά θαυμάτων. Εξαιρετική η πρόταση σου. Δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο. Το μόνο που έχω να πω σήμερα, γιατί η βραδιά ανήκει μόνο στον Τάσο, είναι ευχαριστίες. Ευχαριστίες για όλους εσάς που τιμάτε και ξέρετε να τιμάτε. Ευχαριστίες στο μουσικό γυμνάσιο και τον μαέστρο Μιχάλη Καλαεντζή, ευχαριστίες στο εξαιρετικό πάνελ. Σήμερα λοιπόν, αυτό που θα πρέπει να αναπτύξουμε κυρίως είναι ότι σε μια εποχή κρίσης, όπου οι νέοι που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα, διαμαρτύρονται, αισθάνονται ότι κάτι τους λείπει, ότι άλλοι τους φταίνε και για αυτό το λόγο δεν θέλουν να δημιουργήσουν. Και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν τους ήρθαν όλοι βολικά και παρόλα αυτά ελπίζουν, γράφουν, εμπνέουν όλους εμάς και μας δίνουν δύναμη. Γι’ αυτό σήμερα είναι μια βραδιά θαυμάτων» , απάντησε ο κ. Ταραλιάς.

Ο Πρόεδρος της Λίνδου Βαλάντης Λάμπης χάρισε μια όμορφη πέννα στον Τάσο και τόνισε πως η ποιητική συλλογή δείχνει πως όποιος θέλει μπορεί.

« Εύχομαι ολόψυχα να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα και οι ψυχές όλων μας να φωτίζονται από την λάμψη σου. Οι άνθρωποι γύρω σου, τόπος σου, η Λίνδος νιώθουν υπερήφανοι. Συγχαρητήρια από καρδιάς».
Ο πατέρας του Τάσου κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης συγκινημένος και υπερήφανος για τον γιό του δήλωσε: «Ευχαριστώ που είστε όλοι εδώ και συμμετέχετε στην σημαντική αυτή βραδιά για τον γιό μας. Ο Τάσος είναι μοναδικός και μας κάνει κι εμάς ευτυχισμένους και μοναδικούς. Θα πρέπει να σας πω ότι γράφει πάνω από δέκα χρόνια. Γράφει για την ζωή του, για την αγάπη, για την οικογένεια του, τους φίλους του, το χωριό του».
Ο κ. Ιωαννίδης αφού ευχαρίστησε όλους αυτούς που συμμετείχαν στην διοργάνωση αυτή και ιδιαίτερα τον κ. Διακογεωργίου γιατί έδωσε, όπως είπε, την ανάλογη τιμή στην εκδήλωση αυτή, επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι οι φορείς να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, γιατί είναι το μόνο πάτημα που έχει ένας γονέας είναι, να αναδείξει αυτό που κάνει το παιδί του. Κλείνοντας έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα : «Να αγαπάμε τα παιδιά μας, να τα προσέχουμε. Τα παιδιά με ιδιαιτερότητες να μην τα κλείνουμε στο σπίτι. Έχουν ιδιαιτερότητες μεν, αλλά έχουν δυνατότητες. Και πρέπει να τις αναδείξουμε πρώτα οι γονείς, οι φίλοι ο κλειστός κύκλος και ο πιο ευρύς».

Για τον Τάσο Ιωαννίδη και τη συλλογή ποιημάτων του μίλησε ο Πανεπιστημιακός, Ειδικός Παιδαγωγός Αντώνης Χρήστου η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραμαρίτης

Την εκδήλωση πλαισίωσε με μελωδίες του, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου με τον μαέστρο κ. Καλαεντζή. Πιάνο έπαιξε ο μαθητής του μουσικού σχολείου κ. Έκτορας Κασιμάτης.

 

 296 total views,  2 views today