Τέσσερις ακόμη θετικοί στον κορωνοϊό καταγράφονται στην Πάτμο, φθάνοντας πλέον στο σύνολο τους 27 ασθενείς με covid-19, οι τρεις εξ αυτών νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Ρόδου!

Τα τρία νέα κρούσματα -δύο ηλικιωμένοι κι ένας νεότερης ηλικίας- που εντοπίσθηκαν χθες στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί, ενώ ο τέταρτος που είναι ηλικιωμένος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Ρόδου μετά την αεροδιακομιδή του το βράδυ της Κυριακής για άλλο σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπιζε κι ενώ το πρώτο τεστ που έκανε στην Πάτμο ήταν αρνητικό, όπως δήλωσε στον sky ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου Γιώργος Τσουκαλάς.

Μάλιστα ο κ. Τσουκαλάς πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Πάτμο έχει γίνει πλέον επικίνδυνη και άκρως ανησυχητική, αφού τα θετικά κρούσματα έχουν φθάσει τα 27.

Επισήμανε δε, ότι ένας 50χρονος άνδρας είναι πιθανό να χρειασθεί να μεταφερθεί στη Ρόδο μέσα στην ημέρα με αεροδιακομιδή για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, λόγω των συμπτωμάτων που εμφανίζει με υψηλό πυρετό.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα αναχωρήσει το βράδυ, κι αναμένεται να κάνει περί τα 400 τεστ στον πληθυσμό του νησιού.

Ο κ. Τσουκαλάς επανέλαβε το αίτημά του μέσω του σταθμού μας για να σταλεί κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας στην Πάτμο σε μόνιμη βάση για όσο διάστημα διαρκέσει η έξαρση του κορωνοϊού, αλλά και την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

 1,659 total views,  4 views today