Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι εργαζόμενοι  διαμαρτύρονται γιατί δεν διασφαλίστηκε η συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας με τροπολογία.

Η πολυαναμενόμενη τροπολογία για την οποία τόσες δεσμεύσεις είχαν δοθεί από κυβερνητικά στελέχη δεν κατατέθηκε ποτέ, με συνέπεια το οριστικό κλείσιμο της εταιρείας.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας δήλωσε είναι πλέον μονόδρομος το κλείσιμο της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Την πικρία του αλλά και την αγανάκτηση του για την δυσάρεστη εξέλιξη εξέφρασε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας υπογραμμίζοντας πως θέματα ασφάλειας που αφορούν το νησί δεν υποστηρίχθηκαν από ανθρώπους που κατέχουν υπουργικές θέσεις!

«Αν είχαν την πολιτική βούληση το θέμα θα είχε λήξει και δεν θα το συζητούσαμε καθόλου και όλα θα είχαν πάει κατ ευχήν», τόνισε.
Ο κ. Πάλλας αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε  από τη δημοτική αρχή, από τον περασμένο Ιανουάριο, για να λειτουργήσει ξανά η εταιρεία.

«Τους τελευταίους μήνες έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσει ξανά η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Το καταστατικό της εταιρείας έληγε στο τέλος του 2018. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες με τον υπουργό Ναυτιλιας και Νησιωτικής Πολιτικής για να δοθεί παράταση στο καταστατικό για δέκα χρόνια. Με την υποστήριξη των νομικών μας κκ.Νίκου Πέρου και Μιράντας Λαού ετοιμάσαμε το βασικό κείμενο της τροπολογίας την οποία επεξεργάστηκαν οι νομικοί του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Είχαμε διαβεβαιώσεις που ήταν θέμα χρόνου η κατάθεση και η ψήφιση  της τροπολογίας. Είμαι πικραμένος για τον τρόπο που εξελίχθηκε η υπόθεση », δήλωσε ο κ. Πάλλας και πρόσθεσε ότι την περασμένη Παρασκευή επικοινώνησε μαζί του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και τον ενημέρωσε σχετικά δηλαδή του είπε ότι δεν κατάφερε να περάσει την τροπολογία!

Ο κ. Πάλλας δήλωσε ακόμη πως δεν κρατάει κακία στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκο Ρεσβάνη για τις σκληρές δηλώσεις στις οποίες προέβει και κατά της δημοτικής αρχής με αφορμή το κλείσιμο της εταιρείας ενώ γνώριζε ότι η ευθύνη ανήκει αλλού.

« Πιστεύω ότι θέλει να στηρίξει τους εργαζόμενους του. Είναι κρίμα να κλείνει μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας η εταιρεία. Να θυμίσω πόσες δομές έχουν κλείσει στο νησί μας. Η Ρόδος και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου πήγαν πίσω και όχι μπροστά. Είχα υποχρέωση να κάνω παύση της εταιρείας τον περασμένο Ιανουάριο. Ρισκάρισα να βρεθώ υπόλογος κρατώντας μόνο την υπόσχεση ότι θα δίνονταν παράταση στην λειτουργία της εταιρείας. Συναντήθηκα με τα τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον ενημέρωσα σχετικά. Θα επιδιώξω συνάντηση και με το νέο δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη για να συναποφασίσουμε για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν», τόνισε ο κ. Πάλλας και πρόσθεσε πως πριν από την λήξη της θητείας του  θα αναγκαστεί να  κλείσει την εταιρεία γιατί διαφορετικά θα κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Να κλείσει η άτυπη δομή στα σφαγεία, ζητά το ΜέΡΑ25

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κ. Ντ. Μιχαηλίδου εκ μέρους της ΔΑΣ ΟΤΑ και του ΠΑΜΕ.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το ΠΑΜΕ για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ που λειτουργούσε εδώ και 15 χρόνια. Η λειτουργία της εταιρείας ήταν πάγια ανάγκη. Για το λόγο αυτό και οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να έχουν σταθερή εργασία. Το λάθος τους ήταν πως δεν διεκδίκησαν μονιμοποίηση από την αρχή. Θα απασχολούνταν τώρα  με συμβάσεις αορίστου χρόνου », δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου και πρόσθεσε πως θα είναι λάθος και  η μετεξέλιξη της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ σε ΚΟΙΝΣΕΠ που προτείνεται ως η βέλτιστη λύση στους εργαζόμενους.

Το αίτημα των εργαζομένων για απασχόληση με σύμβαση επτάμηνης διάρκειας μετέφερε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξή τύπο σήμερα  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης.

Το λυπηρό είναι ότι άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή γιατί κλείνει η εταιρεία και τόνισε πως τώρα εναποτίθεται στην περιφερειακή αρχή και το νέο δήμαρχο να πράξουν τα δέοντα.

«Ενημερωθήκαμε για τα άσχημα νέα που έχουν να κάνουν με την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Είχαμε μέχρι πριν λίγες ημέρες υποσχέσεις ότι θα δίνονταν λύση με τροπολογία. Τώρα οι ελπίδες μας εναποτίθενται στην Περιφέρεια και το νέο δήμαρχο για να κρατήσουν ανοικτή την εταιρεία μέχρι τις εκλογές ώστε μετά να κατατεθεί η τροπολογία που θα συμβάλει στη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας», δήλωσε ο κ. Ρεσβάνης.

Ο κ. Ρεσβάνης τόνισε πως αίτημα των εργαζομένων είναι να απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα με συμβάσεις επτάμηνες δηλαδή ορισμένου χρόνου, ώστε και τις ανάγκες να καλύπτουν, αλλά και να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

«Οι εργαζόμενοι έδειξαν τι αξίζουν. Δεν γίνεται να είναι σε αβεβαιότητα. Ασφαλιστικά δεν έχει καλυφθεί η απασχόληση τους τόσα χρόνια. Είμαι αντίθετος με την πολιτική που ακολούθησε ο νυν δήμαρχος. Εμείς είμαστε αυτοί που θα στηρίξουμε την Πυροσβεστική. Ζητάμε επτά μήνες δουλειά το χρόνο. Δεν μπορούν να ζήσουν έτσι οι οικογένειες των εργαζομένων», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

Στις ενέργειες που θα γίνουν από την περιφερειακή αρχή αναφέρθηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου.

« Καταβάλλαμε και εμείς προσπάθειες για να συνεχίσει να λειτουργήσει η εταιρεία. Μετά τις εκλογές θα δρομολογήσουμε λύση. Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος θα θέσει το θέμα στη νέα κυβέρνηση ώστε να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση και να λειτουργήσει η εταιρεία. Θα γίνει συνάντηση με το νέο δήμαρχο για το θέμα.Επίσης θα προσπαθήσουμε να προσλάβουμε τους εργαζόμενους για δύο μήνες επιπλέον από τη σύμβαση που έχουν τώρα,  ώστε να συμπληρώσουν τα ένσημα που χρειάζονται», δήλωσε ο κ. Ευστρατίου.

 146 total views,  2 views today