Ανανέωση:

«Κρυμμένα διαμαντάκια προς το ευρύ κοινό, όπως η Κάρπαθος και η Τήλος, μπορεί να μην κυριαρχούν στα social media όπως οι δημοφιλείς Μύκονος και Σαντορίνη, ωστόσο ανταμείβουν και με το παραπάνω τους επισκέπτες τους, προσφέροντάς τους εμπειρίες μακριά από τον μαζικό πληθυσμό, οι οποίες πολύ συχνά είναι και αρκετά φθηνότερες».

Έτσι ξεκινάει το αφιέρωμα του Lonely Planet στα λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά, που αυτό το καλοκαίρι κερδίζουν το «στοίχημα» του τουρισμού.

Βασισμένο σε έρευνα του τουριστικού γραφείου Sunvil, το οποίο ανέλυσε πρόσφατα τον όγκο αναζήτησης των Βρετανών για τα ελληνικά νησιά –πιο συγκεκριμένα πόσες φορές ανά μήνα οι Βρετανοί αναζητούν πληροφορίες με το όνομα του εκάστοτε νησιού– το δημοσίευμα εξηγεί ότι για την τουριστική σεζόν 2019 παρατηρήθηκε ότι η αύξηση αναζητήσεων συγκριτικά με το 2018 αφορούσε σε λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά.

Στην πρώτη θέση βρέθηκαν τα Κύθηρα με τις ονειρικές παραλίες, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την άγρια ομορφιά, με την Σάμο να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και την Λήμνο να ακολουθεί.

Τέταρτη σε αναζητήσεις αναδείχθηκε η Κύθνος, πέμπτη η Χάλκη και έκτα τα Κουφονήσια, προορισμοί που προκαλούν την περιέργεια του ταξιδιωτικού κοινού που θέλει να βιώσει όλες εκείνες τις εμπειρίες μιας χαρακτηριστικής ελληνικής, νησιωτικής περιπέτειας σε πιο χαμηλούς τόνους και με λιγότερα πλήθη.

Η λίστα με την αύξηση των αναζητήσεων στα συγκεκριμένα νησιά σύμφωνα με την έρευνα:

Κύθηρα: +340%
Σάμος: +39%
Λήμνος: +38%
Κύθνος: +32%
Χάλκη: +30%
Κουφονήσια: +25%
Μήλος: +23%
Μεγανήσι: +22%

 82 total views,  2 views today