Κάθετη αντίθεση σε οποιαδήποτε πρόταση της Κυβέρνησης περί εκχώρησης στο Υπερταμείο, δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου, χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί ή να συμβουλευθεί προηγουμένως κανέναν τοπικό φορέα, αρχή ή υπηρεσία, δήλωσε ομόφωνα η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στη χθεσινή της συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, οι Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Συρίγος, κ. Νίκος Μανιός, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, κ. Ηλίας Καματερός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Ν.ΑΙ. κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και ο πρώην Υφυπουργός Τουρισμού κ Γιώργος Νικητιάδης.

Στην απόφαση αυτή εκφράζεται η δυσφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην μεταφορά 10119 ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο , πολλά εκ των οποίων διεκδικούνται από τους δήμους ή ακόμη χρησιμοποιούνται για κοινοφελείς και δημόσιους σκοπούς.

Στο θέμα αυτό, υπήρχε έντονη αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και αποφασίστηκε άμεσα η ΠΕΔ να καταγράψει όλα τα ακίνητα που αφορούν τους δήμους του Νοτίου Αιγαίου, να εξαιρεθούν από την εκχώρηση και να αποδοθούν στους δήμους. Μάλιστα το σώμα εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Φώτη Χατζηδιάκο, να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Επιπλέον εγκρίθηκε η ανάθεση Νομικής υποστήριξης στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στην προσφυγή που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την άρση της Κυβερνητικής απόφασης στο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς επίσης και η ανάθεση μελέτης, για τις συνέπειες που έχει επιφέρει στην τοπική κοινωνία, τα νοικοκυριά και στα έσοδα κράτους η κατάργησή τους.

Επίσης με απόφασή της η ΠΕΔ, στοιχιζομένη με την ΚΕΔΕ, ζητάει, τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε αορίστου χρόνου, προκειμένου να συνεχιστούν να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες ωφελούμενοι των προγραμμάτων.

Επιπρόσθετα εκφράστηκε η αντίθεση Αυτοδιοικητικών στη συνεχή μείωση των ΚΑΠ , που διαφαίνεται και στο προσχέδιο του Κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2019. Τα μνημόνια τάχα μου καταργούνται αλλά συνεχίζεται η μείωση των πόρων των ΟΤΑ!

Το διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ εξέφρασε την αλληλεγγύη στα έντεκα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαντορίνης που τέθηκαν σε αργία για ασήμαντο λόγο. Επιπλέον εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκεια του κατά κυβερνητικών οργάνων όσο και των δικαστικών αποφάσεων.

Ακόμη εγκρίθηκε η διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου της ΠΕΔ στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου, παράλληλα με τη διεξαγωγή την ίδια περίοδο του 2ου ακτοπλοϊκού συνεδρίου.

 510 total views,  2 views today