Τα βρήκαν όπως όλα δείχνουν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στη Νέα Αγορά με τη δημοτική αρχή .

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Π. Κατδιδώνης.

«Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν να βρεθεί μια λύση που αφήνει και τα δύο μέρη ικανοποιημένα δίνοντας από την μια την δυνατότητα παραχώρησης του ακινήτου σε ιδιώτη επενδυτή και από την άλλη υποχρέωση του να παραμείνουμε σε αυτά για μια «καθαρή» 5 ετία μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών», υπογραμμίζεται στη σχετική  ανακοίνωση

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μετά το έγγραφό μας προς τον Δήμο Ρόδου με το οποίο ζητούσαμε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων για την ενιαία μίσθωση αποδείξαμε ότι αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε ακόμα και πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας.

 Ξεκινήσαμε συναντήσεις με την Δημοτική Αρχή ενημερώνοντας για τα αιτήματα μας, τις υποχωρήσεις μας και αναζητώντας την χρυσή τομή με συνέπεια και σεβασμό ως προς τα δικαιώματα και των δυο πλευρών αφήνοντας πάντα εκτός οποιοδήποτε   προεκλογικό αγώνα-παιχνίδι,  αφού γνώμονας μας ήταν η κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανακαίνιση του ιστορικού μνημείου.

 Ζητήσαμε μια καθαρή εξαετία για να μπορέσουμε να αποσβέσουμε τις απώλειες μας κατά την διάρκεια των εργασιών. Με τα ήδη υψηλά για την περιοχή ενοίκια (σύμφωνα με την μελέτη κ Καμπουρόπουλου που  κατατέθηκε στο Δημ. Συμβούλιο)  δεν είχαμε την δυνατότητα για περαιτέρω αύξηση κατά την διάρκεια αυτής της εξαετίας.

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν να βρεθεί μια λύση που αφήνει και τα δύο μέρη ικανοποιημένα δίνοντας από την μια την δυνατότητα παραχώρησης του ακινήτου σε ιδιώτη επενδυτή και από την άλλη υποχρέωση του να παραμείνουμε σε αυτά για μια «καθαρή» 5 ετία μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών.

Δεχτήκαμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας κατά την διάρκεια των εργασιών και καταλήξαμε σε μια 5ετία η οποία έχει σαν  αποτέλεσμα την ικανοποίηση και των δύο πλευρών αφού από την μια εμείς εξασφαλίσαμε μια περίοδο ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων μας και από την άλλη η δημοτική αρχή θα μπορέσει να ανακαινίσει- αναδείξει ανεμπόδιστα το ιστορικό μνημείο χωρίς την ύπαρξη προβλημάτων από την λειτουργία των επιχειρήσεών μας κατά τον χρόνο των εργασιών. 

Το αποτέλεσμα αφήνει μία νομικά ξεκάθαρη λύση, κοινά αποδεκτή και από τα δύο μέρη με πλήρη διασάφηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων αμφοτέρων,  όπως αυτό πιστοποιείται τόσο από τους δικούς μας νομικούς συμβούλους όσο και από τους νομικούς συμβούλους του Δήμου.

Υπογραμμίζοντας  ότι μια διαμάχη δεν πρέπει να αφήσει πίσω την ανάπτυξη του τόπου, αποδείξαμε ότι υποχωρήσαμε σε αρκετά από τα αιτήματα μας σε συνδυασμό με τις όποιες υποχωρήσεις από πλευράς Δήμου προκείμενου να μην ενοχοποιηθούμε για την όποια  άσχημη κατάληξη θα μπορούσε ενδεχόμενος να είχε. 

 

 478 total views,  4 views today