Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, με κυρίαρχη την πιθανότητα καραντίνας και η αλλαγή των ταξιδιωτικών οδηγιών ανά πάσα στιγμή, συνιστούν τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι τουριστικοί οργανισμοί που πωλούν ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα ευρήματα προέκυψαν από μια έρευνα που σχεδιάστηκε για να μετρήσει την αντίληψη της Ανδαλουσίας ως προορισμού επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο του Covid-19.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 75 ταξιδιωτικοί πράκτορες, 22 τουριστικοί οργανισμοί και πέντε όμιλοι με επίκεντρο τα μέσα ενημέρωσης, για την περιοχή της νότιας Ισπανίας επικρατεί η αντίληψη ότι είναι μια ασφαλής περιοχή.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιους ισπανικούς προορισμούς θα συνιστούσαν στους πελάτες τους, το 48% των συμμετεχόντων στην έρευνα επέλεξαν προορισμούς εντός της Ανδαλουσίας, το 13% επέλεξαν τις Βαλεαρίδες Νήσους, το 11% τα Κανάρια Νησιά, το 11% την Καταλονία και το 10% την περιοχή της Βαλένθιας.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (81%) εμφανίστηκαν σίγουροι για την πώληση της Ανδαλουσίας, με το μεγαλύτερο εμπόδιο να συνιστούν οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Η μικρότερη ανησυχία προκύπτει αναφορικά με τα περιστατικά Covid και την ασφάλεια στην Ισπανία και την Ανδαλουσία, με 72 από τους 75 ταξιδιωτικούς πράκτορες να δηλώνουν ότι θα ένιωθαν άνετα να επισκεφθούν τη χώρα, εφέτος, μόλις ανοίξουν τα δρομολόγια.

Πηγή: Χρήμα και Τουρισμός

 155 total views,  2 views today