Η υπόθεση φυσικά πήρε διαστάσεις γιατί, όπως ήδη έχει γραφεί, η Ελληνική πλευρά θέλησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως όσα κάνει, ελέγχονται και παρακολουθούνται.

Ομως φαίνεται πως δεν πτοάται η άλλη πλευρά από «διασκεδαστικές» αντιδράσεις όταν καιροφυλακτεί ή προσπαθεί να επιβάλει έναν μηχανισμό περίεργων αξιολογήσεων με βάση το παρελθόν ή με συγκυρίες. Μάλιστα, είναι ολοφάνερο πως η δική μας πλευρά δίνει έδαφος για να σπείρει αμφισβήτηση η Τουρκική διπλωματία με πολλούς τρόπους: Εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως ο πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο είναι ένας διπλωμάτης καριέρας που στόχο έχει επιτεύγματα στην κατεύθυνση να συζητά η διεθνης κοινότητα για …μειονότητα στη Ρόδο.

Αυτήν την μειονότητα έρχεται η Ελληνική πλευρά και αντί να την υποβαθμίσει και να την εξαφανίσει «εν τοις πράγμασι», αποτολμά να την χειραγωγήσει με …δόλωμα την εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα προσδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο τον ρόλο του εκπροσώπου της …ομογένειας σε μια κυρία που οι φωτογραφίες της κάτω ή δίπλα από την σημαία της …Δυτικής Θράκης θα ήταν ομολογουμένως η αιτία να διαγραφεί και να απομακρυνθεί από τα Ελληνικά ψηφοδέλτια.

Η φωτογραφία είναι από την κ. Σελλαβτζί σε επίσεψη στο παράρτημα Προύσας του αλυτρωτικού συλλόγου BTTDD (Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης).Διακρίνεται μαζί της ο πρόεδρος Αλή Εμινλατίφ και η σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”….

Εδώ και καιρό, σχεδόν πάντα, γνωρίζουμε και σιγομουρμουράμε πως ανάμεσα μας βρίσκονται μερικοί που δεν θεωρούν εαυτούς Ελληνες μουσουλμάνους! Αυτή την θεώρηση την είδαμε για άλλη μια φορά να εμφανίζεται με τα τελευταία γεγονότα.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα διαμήνυσε ο καπετάνιος του ΣΤΑΥΡΟΣ για τον 52χρονο μάγειρα, συνεργό του γραμματέα του Τουρκικού προξενείου.

Όπως είπε: «Είναι εδώ τώρα που μιλάμε αλλά θα φύγει. Ήταν μάγειρας σε φορτηγά πλοία για περίπου 10 χρόνια. Εγώ ξέρω ότι είναι 52 ετών. Σαν ναυτικός δεν έχει δώσει δικαιώματα. Στη δουλειά του είναι τυπικός».
Ο καπετάνιος μιλώντας σε Αθηναϊκή εφημερίδα δηλώνει ξεκάθαρα: «Ο ίδιος λέει ότι παρασύρθηκε από αφέλεια. Δεν περίμενε ότι θα είχε τέτοιες εξελίξεις. Μετά από συζήτηση του είπα «ρε συ αν σε ρωτάει κάποιος άλλος για τέτοια ευαίσθητα θέματα πως μπορεί να είσαι τόσο αφελής»; Η εταιρεία έχει αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει. Από τη στιγμή που τον άφησαν οι υπηρεσίες ελεύθερο η εταιρεία αποφάσισε να φύγει. Αυτό είναι το τελευταίο του ταξίδι. Και μπορεί να φύγει και αύριο. Τα τηλέφωνά του έχουν κατασχεθεί».

Πώς αντέδρασε;

«Είχε ένα περίλυπο ύφος. Και έδειχνε στεναχωρημένος. Έχει σύζυγο και ένα κοριτσάκι η οποία είχε έρθει το καλοκαίρι».

Τι λέει για τη σχέση με τον 35χρονο; Κάθε Σάββατο είχαμε όλη μέρα. Πηγαίναμε την Παρασκευή από τις 5 και φεύγαμε Κυριακή από Ρόδο. Όπότε είχε πολλές ώρες να κάνει επαφές. Δεν τον είχα δει ποτέ να τραβάει φωτογραφίες. Στεναχωρήθηκε όταν του είπαμε ότι φεύγει. Και μου είπε “ίσως πάω σε άλλο βαπόρι της εταιρείας”. Του είπα “δεν μπορείς να κυκλοφορείς άλλο στα Δωδεκάνησα”. Γιατί σίγουρα θα υπάρχει θέμα με το βαπόρι αν πάμε στο Καστελλόριζο. Θα ξεσηκωθούν οι κάτοικοι. Και γι’αυτό πρέπει να φύγει. Του λέω «έχεις καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών σου;». Με κοίταζε σαν χαμένος. Του είπα ότι είναι σοβαρή η κατηγορία της κατασκοπείας και μου είπε “δεν είχα σκοπό να το κάνω”.

Δεν είχε σκοπό να το κάνει αλλά το έκανε. Αυτή η …λανθάνουσα Τουρκολαγνεία, φαίνεται πως συγκινεί αρκετούς από τους Μουσουλμάνους που ζούνε ανάμεσα μας. Μια σπίθα θέλουν! Εχει και κάποιους που καλλιεργούν αλυτρωτισμό, έχει και άλλους που προσπαθούν να επιβάλουν «άλλα κόλπα», σερβίροντας τον πατριωτισμό με μια ιδιαίτερη και ξεκάθαρη θέση: Είναι Ροδίτες, είμαστε Ροδίτες και ΟΛΑ τα άλλα περισσεύουν.

Δηλαδή; Απλά, απλούστατα, η Ρόδος, Ρόδος θα λέγεται και Ρόδος λεγόταν με την Ελλάδα. Θα μπορούσε κατά την γνώμη ορισμένων, να είναι Ρόδος και να βαφτεί στον χάρτη κόκκινη!! Τέτοιες πρακτικές και τέτοιες αντιλήψεις κυκλοφορούν μεταξύ των Ελλήνων όποιας φυσικά θρησκείας.

Κυκλοφορούν τα σενάρια και κυκλοφορούν τώρα περισσότερο. Η επικινδυνότητα αναδείχθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα. Δεν μπορούμε όμως να σιωπούμε μπροστά σε κινήσεις, που έχουν άλλους από τους σκοπούς που δείχνουν. Περισσότερο προσεκτικοί σε όλα τα επίπεδα δεν βλάπτει να είμαστε πλέον. Και η απομόνωση επίσης, όσων προκαλούν…

 3,674 total views,  2 views today