Ανανέωση:

“Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. Συνεχίζουν να καθοδηγούν τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τους στόχους και τα οράματα ολόκληρου του ελληνικού λαού για περισσότερη δημοκρατία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη, ειρήνη, για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο για όλους”.

Aυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα και την αρχή του τέλους για την πτώση της 7χρονης χούντας των συνταγματαρχών.
Άνοιξε το δρόμο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το Πολυτεχνείο ζει στις καρδιές των εργαζομένων, της σπουδάζουσας νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας. Εμπνέει τους αγώνες και τα όνειρα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και ολόκληρου του ελληνικού λαού για ένα καλύτερο αύριο.

Ζούμε στην εποχή της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, της αύξησης των κοινωνικών και των οικονομικών ανισοτήτων, των πολεμικών και των περιφερειακών συγκρούσεων, της υποβάθμισης της εργασίας και των συλλογικών δικαιωμάτων, της αποδυνάμωσης της δημοκρατίας και των θεσμών, της έκρηξης ακραίων φαινομένων του φασισμού και του ρατσισμού, οι οποίοι απειλούν τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. Συνεχίζουν να καθοδηγούν τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τους στόχους και τα οράματα ολόκληρου του ελληνικού λαού για περισσότερη δημοκρατία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη, ειρήνη, για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο για όλους.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

 112 total views,  2 views today