Αποφασισμένοι και να δουλέψουν σκληρά και να πετύχουν έχοντας δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τη Ρόδο δηλώνουν οι νέοι αντιδήμαρχοι.Μετά τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης , χθες το μεσημέρι, και τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής ξεκίνησε η διαδικασία της ενημέρωσης ώστε να πάρει μπροστά η μηχανή και να παράγει έργο.

Στο διοικητικό σχήμα του Δήμου και στις πολιτικές που θα υλοποιηθούν αναφέρθηκαν μιλώντας στον Sky, σήμερα, οι αντιδήμαρχοι Στράτος Καρίκης και Αναστάσιος Σπανός.

“Ο δήμος θα είναι ανοικτός προς τους πολίτες. Ο κ. Καμπουράκης θα είναι προσβάσιμος στους κατοίκους του νησιού σε αντίθεση με ότι υποστηρίχθηκε μέχρι τώρα. Επίσης οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα τους διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Στόχος μας, μέχρι το τέλος της τετραετίας όλα να είναι ηλεκτρονικά. Και σε αυτό και σε άλλα θέματα έχουμε μείνει πίσω”, δήλωσε ο κ, Στράτος Καρίκης και πρόσθεσε πως ήδη έχει γίνει συζήτηση για την καθιέρωση της ημέρας του δημότη.

Αναφερόμενος στις χωρικές αντιδημαρχίες, ο κ. Καρίκης τόνισε πως θα έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα και όχι διακοσμητικό.

“Είμαστε στα κοινά για να προσφέρουμε. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά. Μαγικά ραβδάκια δεν κρατάμε αλλά θέλουμε να δώσουμε λύσεις. Ή τώρα θα λυθούν τα προβλήματα ή ποτέ. Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι οι τομείς στους οποίους θα εστιάσουμε. Με σωστές υποδομές και καλές υπηρεσίες και ο τουρισμός θα γνωρίσει νέα άνθηση”, είπε ο κ. Σπανός.

Ο κ. Σπανός εξήγησε και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Τηλέμαχου Καμπούρη στη θέση του αντιδημάρχου.

«Ο συγκεκριμένος συνάδελφος θα έχει καλή πορεία και θα πετύχει», τόνισε.
Αναφερόμενος στον ίδιο τομέα ο κ. Καρίκης τόνισε πως θα υπάρξει ένα μεγαλύτερο μάζεμα στα οικονομικά.

«Δεν λέμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή τα πήγε άσχημα αλλά χρειάζεται ένα μεγαλύτερο μάζεμα», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αρμοδιότητες οι αντιδήμαρχοι τόνισαν πως όλα θα λειτουργούν σωστά και δεν θα υπάρχουν μπερδέματα, και αλληλεπικαλύψεις, με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων.

Άμεσα ο κ. Σπανός τόνισε πως θα έχει συνάντηση με όλους τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων στην περιοχή ευθύνης του.
Όσο για τα μηχανήματα καταγγέλθηκε πως τα μισά από τα 400 που διαθέτει ο Δήμος είναι σε ακινησία.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι πάντως να κατανεμηθούν τα οχήματα σε όλες τις ενότητες για την κάλυψη των αναγκών.

Ο τουρισμός σε πρώτο πλάνο

Συναντήσεις με όλους τους προϊσταμένους και τους εργαζόμενους στο τομέα ευθύνης του είχε σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Μιλώντας στον Sky ο κ. Ταρασλιάς αναφέρθηκε στους στόχους που υπάρχουν και στην πολιτική που θα εφαρμοσθεί για τον τουρισμό. ΄

« Ο τουρισμός χρειάζεται πολύ δουλειά. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο προβολής δήλωσε:

«Τουρισμός δεν είναι μόνο η προβολή. Πρέπει να φροντίσουμε για μια σειρά από άλλα θέματα. Ο κ. Καμπουράκης έχει διαφορετική οπτική για το Δήμο και τον τουρισμό. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος».

Ο κ. Θανάσης Στάμου

Το δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη για την τιμή που του έκανε να τον τοποθετήσει στη θέση του εντεταλμένου αναβάθμισης σχολικών μονάδων παραλιών και κοιμητηρίων ευχαρίστησε με δήλωση του ο κ. Θανάσης Στάμου.

«Ευχαριστώ το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Είμαι αποφασισμένος όπως όλοι μας άλλωστε να εργαστώ σκληρά για το καλύτερο δυνατό», τόνισε.