Ξεκίνησε στη Βουλή και συνεχίζεται η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος .Στην αναθεώρηση του Συντάγματος και στην ομιλία που πραγματοποίησε για τη νησιωτικότητα αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο βουλευτής της ΝΔ Κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλης Υψηλάντης.

« Ξεκίνησε στη Βουλή η κορυφαία στιγμή της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Δεν γίνεται αυτό συχνά. Τρεις φορές μετά το 1975 η Βουλή έχει μπει στη διαδικασία της αναθεώρησης. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ο πρώτος Δωδεκανήσιος βουλευτής που μετείχε στη διαδικασία αυτή. Ήταν πρωτόγνωρο ότι στην αναθεωρητική βουλή ακούστηκαν προτάσεις βουλευτών. Η μια ήταν δική μου και αφορούσε τη νησιωτικότητα. Στόχος μου να λαμβάνεται η αρχή αυτή υπόψη κατά τρόπο αποτελεσματικότερο τόσο από τη διοίκηση όσο και από τα δικαστήρια», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στην πρόταση που κατέθεσε ο κ.Κυρανάκης.
«Στο σύνολο της η επιτροπή ήταν και είναι επιφυλακτική στις διατυπώσεις απόψεων από μεμονωμένους βουλευτές. Αυτό συμβαίνει για λόγους διαδικασιών και ισορροπιών. Το θέμα της προώθησης αναθεωρητέων διατάξεων είναι η συνισταμένη πολλών παραγόντων. Το ίδιο και η νομοθέτηση. Είναι διαδικασία συνεννόησης μετά από διάφορες κινήσεις και πράξεις. Δίνω τη μάχη ώστε ακόμη και την ύστατη στιγμή να επέλθει η βελτίωση της διάταξης για τη νησιωτικότητα. Δίνουμε οι νησιώτες τον αγώνα . Είναι γοητευτικός και δεν έχει τέλος», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή για τα νησιά ο κ. Υψηλάντης είπε:

«Αυτό είναι ένα άλλο ζητούμενο. Για μένα τα ζητήματα που αφορούν τα νησιά είναι ψηλά στην ατζέντα. Από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη λύνονται προβλήματα και έχουμε απτά αποτελέσματα. Υπάρχουν και ανοικτά ζητήματα που κληρονομήσαμε από τις κακές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια από αυτές είναι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά»

Ο κ. Βασίλης Υψηλάντης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κλειστών κέντρων για τους μετανάστες και τόνισε:

«Τα κλειστά κέντρα υπάρχουν. Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση και προωθεί είναι η αποσυμφόρηση των ήδη υπαρχόντων κέντρων . Επίσης πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους, να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό. Πρέπει επιτέλους να εξετάζονται γρήγορα τα αιτήματα για τη χορήγηση ασύλου. Όσοι δεν το δικαιούνται να προωθούνται στις χώρες από τις οποίες προήλθαν. Οι δομές για τους μετανάστες θα είναι σε μέρη που θα βλάπτουν την εθνική ασφάλεια ή το τουριστικό προϊόν».