Με απόφαση τω μελών του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε χθες Παρασκευή ορίστηκαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του δήμου Ρόδου.

Η έναρξη της διαδικασίας και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη έγινε με τον ορισμό του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας. Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριάντος εξήγησε τη διαδικασία .

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας

Όπως τόνισε το  διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας απαρτίζεται από έξι τακτικά μέλη και έξι αναπληρωματικά :

Τακτικά Μέλη

Τριάντος Γιώργος Πρόεδρος  αντιδήμαρχος

Καμπούρης Γιάννης Αντιδήμαρχος

Τσαγγάρης Γιάννης δημότης

Ζιώγου Μάνθα πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ρόδου

Παπαντωνίου Παναγιώτης δημότης

Δελαπόρτα Ειρήνη δημότης

Πούπουζας Νίκος δημότης

Καλαθενός Σάββας

Πιππής Γιώργος

Αναπληρωματικά μέλη

Καραταπάνης Σάββας  αιρετός

Σπυροπούλου Κατσαρά  Πόπη δημότης

Μαντικού Ευανθία Δημότης

Γλεντής Κωνσταντίνος μέλος τοπικού συμβουλίου Ρόδου

Χατζηδιάκου Δέσποινα δημότης

Αθανασάκη Φλεβάρη Βούλα Δημότης

Φιλιππάκη Ρία

Φώτος Χρήστος

Παρέμβαση από το  Τοπικό Συμβούλιο Παραδεισίου

Στη συνέχεια πήρε το  λόγο ο κ. Β. Σταυριανός που ζήτησε να μετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών και επιχειρήσεων και μέλη του τοπικών συμβουλίων .  Το γεγονός ότι δεν ελήφθη υπόψη η παρέμβαση του ήταν ο λόγος που αποχώρησε στη συνέχεια .

«Έχουμε συζητήσει με τα τοπικά συμβούλια για σειρά από ζητήματα. Στον ΔΟΠ υπάρχουν μέλη των τοπικών συμβουλίων», απάντησε ο δήμαρχος κ. Α Καμπουράκης.

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την ύπαρξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης . Δεν συμμερίζομαι όμως την ίδιο για την απόδοση του. Θα ήθελα να ζητήσω να καταστεί ισχυρό», είπε ο δήμαρχος πριν προχωρήσει στον ορισμό τακτικών και αναπληρωματικών μελών.

«Να είμαστε περήφανοι  για το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης αλλά και το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα έργα που διαθέτει. Αναφέρομαι στη δωρεά και του κ.Κούκου και των συζύγων Σεμερτζίδη και Πεζουβάνη. Επίσης στο πράσινο ταμείο εντάχθηκαν 900.000 ευρώ για να διαμορφωθεί η βιβλιοθήκη», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Φ. Χατζηδιάκος.

Ειδικότερα ο κ. Καμπουράκης πρότεινε  για πρόεδρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης την κ.  Καραχάλιου Καμπουροπούλου Σουμέλα. Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

Καραχάλιου Καμπουροπούλου Σουμέλα Πρόεδρος

Αηβάζης Σέργιος  Αντιπρόεδρος

Σείτης Μιχάλης

Δράκος Στέφανος

Ματζόν Μαρία

Χατζηπέτρου Ελένη

Αναπληρωματικά Μέλη

Φώκιαλη Ισμήνη

Δεληγιάννη Σμαράγδα

Σοκορέλος Μιχάλης

Στάμος Αθανάσιος

 Αλευρά Ρέα

Καιμενάκης Βασίλης

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου

Στη μεγάλη σημασία που δίνει στον τομέα της ύδρευσης αναφέρθηκε προτείνοντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

«Η ΔΕΥΑΡ για μας είναι ένα μείζον θέμα, το οποίο  πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, νομιμότητα, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Το νερό είναι ένα αγαθό πολύτιμο. Η επιχείρηση πρέπει να προχωρήσει μπροστά, με βήματα γοργά για να κερδίσει και χαμένο έδαφος και να πάει εκεί που πρέπει. Το νερό της δεν θα πρέπει να γίνει μονάχα επαρκές  αλλά και  κόσμημα, για όλους. Είναι ένα μεγάλο θέμα. Τα μεγάλα θέματα είναι μεγάλες προκλήσεις που επιτάσσουν αλλαγή νοοτροπίας», δήλωσε ο δήμαρχος.

Η επιχείρηση έχει προβεί σε ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ και τη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Όπως είπε ο δήμαρχος εκτός από τη ΔΕΥΑΡ υπάρχει και ο βιολογικός. Επίσης υπάρχουν για την επιχείρηση και  νέες δραστηριότητες.

Ο κ. Καμπουράκης πρότεινε για την προεδρία της επιχείρησης τον κ. Β Μανέττα.

Αναλυτικά το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

Μανέττας Βασίλης Πρόεδρος

Σπυρόπουλος Σπύρος Αντιπρόεδρος

Κεχαγιά Μαγιόγλου Τσαμπίκα

Κολιάδης Αλέξανδρος

Πάττα Ευδοκία

Στάγκας Στέργος

Μαρκουλής   Θεοδόσης

Αγαπητός Πάλλας

Ζαννετούλης Δημήτρης

Κοινωνικός Φορέας

Από ΕΞΡ Ιωαννίδης Ν με αναπληρωτή τον κ Κ Καλιουδάκη

Αναπληρωματικά

Καμπούρης Τηλέμαχος

Χριστοδούλου Σάββας

Στάμου Αθανάσιος

Καραταπάνης Σάββας

Πατσάης Γιώργος

Συρτσάκος Κωνσταντίνος

Ξεπαπαδάκη Παπαδημητριου Βασιλική

Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΡΜ ΑΕ

Κάνοντας την πρόταση για το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜ ΑΕ ο δήμαρχος κ. Α Καμπουράκης τόνισε:

«Η ΔΕΡΜ ΑΕ είναι η αιχμή του δόρατος για το Δήμο . Οφείλει να συγκεντρώνει έσοδα. Προτείνω για την προεδρία τον κ. Ιατρίδη ο οποίος εξέφρασε αντιρρήσεις γιατί η εταιρεία έχει μεγάλες οφειλές  από πλευράς υποχρεώσεων. Πιστεύω ότι θα  κατατεθούν καλές προτάσεις ,  που θα βοηθήσουν την εταιρεία να βρει το δρόμο της γιατί διαχειρίζεται το μέλλον  όλες τους πλουτοπαραγωγικές πηγής του τόπου. Επιθυμία μου είναι το κυλικείο του δήμου να μην ανήκει στη ΔΕΡΜ ΑΕ . Να μην λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 10:00 και να έχει τζίρο 29 ευρώ τη μέρα αλλά να δοθεί και να υπάρχει ποιοτικό προϊόν. Να  αξιοποιηθεί με νόμιμες διαδικασίες από το δήμο ».

Ο δήμαρχος πρότεινε για τη θέση του προέδρου της ΔΕΡΜ ΑΕ τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας κ. Γιάννη Ιατρίδη και του ζήτησε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Κοιλάδα Πεταλούδων.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜ ΑΕ απαρτίζεται από τους:

Ιατρίδης Γιάννης Πρόεδρος

Κωνσταντίνου Δώρος Αντιπρόεδρος

Καρίκης Κωνσταντίνος

Καμπουροπούλου Καραχάλιου Σουμέλα

Νικολάου Παναγιώτα

Στάγκα Στεφανία

Μάχλης Μιχαήλ

Πάγκαλης Γεώργιος

Βαρυτίμου Όλγα

Σταυρής Μιχάλης

Ψυλλάκης Βασίλης

Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Αναπληρωματικοί

Κολλιάδης Αλέξανδρος

Καμπούρης  Γιάννης

Καραταπάνης Σάββας

Χατζηδιάκου Δέσποινα

Καράμπελα Φωτεινή

Πότσου Ευαγγελία

Κατσαρά Σπυροπούλου Πόπη

Αργυρού Ελευθέριος

Σαρικά Φωτεινή

Μπελιγράδης Γιώργος

Αφεντούλης Γιάννης

Μανωλάκης Αλέξανδρος

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού

Για την προεδρία του ΔΟΠΑΡ ο δήμαρχος πρότεινε τον κ. Αλέξανδρο Κολλιάδη και αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Σείτης.

«Προσδοκούμε να υπάρχουν  δραστηριότητες που θα προσελκύουν κατοίκους και επισκέπτες. Σε ετήσια βάση προσδοκούμε  ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων», δήλωσε ο κ Καμπουράκης.

Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους :

Κολλιάδης Αλέξανδρος Πρόεδρος

Σείτης Μιχάλης Αντιπρόεδρος

Καμπούρης Τηλέμαχος

Λουιζίδης Δημοσθένης

Παπασταματάκης Γιαννης

Πανάγος Μιχαήλ

Πότσου Ευαγγελία

Γιαννέλη Σταματία

Θεολόγη Βασιλική

Αναπληρωματικοί

Ξυπολιάς Γιάννης

Πάττα Αποστολίδη Κική

Πετρίδης Ηλίας

Καρίκης Κωνσταντίνος

Χατζηδιάκου Δέσποινα

Καλημέρης Γιώργος

Τσαλουχίδης Παναγιώτης

Μαζαράκου Ευαγγελία

Μιχαιλίδης Τάκης

Μανώλης Ζερβός

Διοικητικό Συμβούλιο  ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού αναφέρθηκε ο κ. Καμπουράκης  στην πρόταση του για τις θέσεις του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Ο κ.Καμπουράκης πρότεινε για τη θέση του προέδρου τον κ. Δημήτρη Τσίκκη και του ζήτησε να μεριμνήσει για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων της επιχείρησης  σε άλλους χώρους.

«Επισκέφθηκα τους χώρους της ΡΟΔΑ και νόμιμα πως ζούμε το 1950. Χρειάζεται αναβάθμιση. Επίσης και οι πολίτες να σέβονται τις δημοτικές αστικές συγκοινωνίες . Επίσης οι υπηρεσίες πρέπει να είναι ποιοτικές για τους επισκέπτες», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.

«Ευχαριστώ το δήμαρχο για την τιμή που μου έκανε. Εχω εντοπίσει τα προβλήματα στα οποία αναφερθήκατε. Θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνετε», απάντησε ο κ. Τσίκκης.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ απαρτίζεται από τους:

Τσίκκης Δημήτρης Πρόεδρος

Πετρίδης Ηλίας Αντιπρόεδρος

Καφετζής Μιχάλης

Αφεντούλης Γιάννης

Αναπληρωματικά

Μανώλης Καζούλης

Σαρικάς Γιώργος

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου

Κάνοντας την πρόταση του για το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου ο κ.Καμπουράκης τόνισε:

« Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου έτυχε να μπει νωρίς το κέντρο της συζήτησης προεκλογικά. Οφείλω να ξεκαθαρίσω τις θέσεις μου. Στο θέμα αυτό η νομοθεσία έχει πολλά ανοικτά παράθυρα. Πρόθεση μου δεν ήταν να μειώσω κανένα. Όταν όμως στην έκθεση Ποσειδώνια ο μέσος εφοπλιστής δαπανά μέχρι 1,5 εκατομμύριο ευρώ για το πάρτι το βράδυ για την υποδοχή των εφοπλιστών δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς έχουμε δαπάνες 3.000 ευρώ. Δήλωσα πως δεν μπορούμε να λέμε πως κάνουμε πολιτική για προβολή του τουριστικού και εμπορικού  λιμένα . Για παράδειγμα το λιμάνι της Καμείρου Σκάλας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά για την εξυπηρέτηση μικρών νησιών και τη μεταφορά των εμπορευμάτων στη Ρόδο.  Είναι πολλά που μπορούν να γίνουν.  Το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, πάντως δεν είναι σύμβολο δόξας και δύναμης του νησιού. Είναι το πρόσωπο του νησιού και πρέπει να βελτιωθεί με σοβαρότητα  και αποφασιστικότητα γιατί οι εξελίξεις τρέχουν  και κτίζονται καράβια με δυνατότητα μεταφοράς  15.000 ατόμων ( επιβάτες και πλήρωμα)Δεν αμφισβήτησα καλές προθέσεις ή τις ικανότητες των ανθρώπων που διοίκησαν το ΔΛΤΝΔ».

Τα έργα που έγιναν για την ασφάλεια των λιμενικών υποδομών για το Καρνάγιο και την επέκταση του ξυλοπεζόδρομου. Να μην ξεχνάμε πως το εμπορικό λιμάνι είναι στο ΤΑΙΠΕΔ» θύμισε ο κ Φώτης Χατζηδιάκος

Στο  διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου μετέχουν δήμαρχοι των  μικρών  νησιών, εκπρόσωποι των ναυτικών πρακτόρων, της  υπηρεσίας του ΔΛΤΝΔ και  του ΚΛΡ.

Παπαοικονόμου Βασίλης Πρόεδρος

Μπόνης Νίκος  Αντιπρόεδρος

Καζούλης Μανώλης

 Αναπληρωματικά Μέλη

Πάσαρη Σπυριδούλα

Μαρκουλής Θεοδόσης

Σαρίκας Γιώργος

Διοικητικό Συμβούλιο Εταιρείας Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης ΑΜΚΕ

Καμπουρης Γιάννης Πρόεδρος

Σπυρόπουλος Κ Γραμματέας

Κολλιάδης Αλέξανδρος

Πάττα Αποστολίδη  Δ.

Αναπληρωματικά Μέλη

Σπυρόπουλος

Καραμαρίτης Νίκος

Κεχαγιά Μαγιόγλου  Τσαμπίκα

 Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο δήμαρχος κατά την εισήγηση του ζήτησε να λειτουργούν κυλικεία σε όλα τα σχολεία καθώς σε επτά δεν υπάρχουν.

«Δεν θέλω να επισημαίνω προβλήματα και να φοβερίζω αλλά δεν είναι σωστό να μην υπάρχουν κυλικεία. Τα παιδιά πρέπει να αγοράζουν ποιοτικά και όχι ληγμένα προϊόντα. Τα όχι καλής ποιότητας είδη εντοπίζονται σε χώρους που δεν διαθέτουν άδειες. Αυτά συμβαίνουν όταν σχολεία δεν διαθέτουν άδειες γιατί ανήκουν σε άλλους φορείς . Πρέπει να νομιμοποιήσουμε τα σχολεία», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης και πρόσθεσε πως σε σχολικό συγκρότημα του νησιού, εντοπίστηκαν εργαζόμενοι καθαριότητας … που δεν ανήκαν στο δήμο αλλά σε ιδιώτες.

«Δεν συμφέρει να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. Συμφέρει η σημερινή γενιά των δημοτικών υπαλλήλων να παραδώσει στην επόμενη», τόνισε.

Διοικητικό Συμβούλιο Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Βυρίνης  Αθανάσιος  Πρόεδρος

Σταμάτης Παναγιώτης Αντιπρόεδρος

Σπανός Αναστάσιος

Ταρασλιάς Κωνσταντίνος

Χατζηκωνσταντίνου Ελευθέριο

Σοκορέλου Αικατερίνη

Παπαβεργή Σταύρο

Γκουτζιαμάνη Γιώργο

Ζαφειροπούλου Βασιλική

Γιαννάς Νικόλαος

Καραγιάννη Στυλιανή

Αναπληρωματικά Μέλη

Κεχαγιά Μαγιόγλου Τσαμπίκα

Μανέττας Βασίλης

Σπυρόπουλος Σπύρος

Πάττα Κική

Κατσιαρδή Ευαγγελία

Διακοσταυριανού Αναστασία

Λουτσιού Ηρα

Παπαγεωργίου Ζηνοβία

Ντέντας Γεώργιος

Μάκρα Τσαμπίκα

Τριανταφύλλου Ειρήνη

Επιτροπή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

«Θα καταβάλλουμε όλοι μαζί προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων. Η παιδεία δεν σηκώνει διαφορές αλλά συνεργασία», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σάββας Χριστοδούλου

Διοικητικό Συμβούλιο

Χριστοδούλου Σάββας Πρόεδρος

Πάττα Αποστολίδη Ευδοκία  Αντιπρόεδρος

Σπυρόπουλος Σπύρος

Μανέττας Βασίλη

Τσαρουχάς Γεώργιος

Μπαρδοπούλου Βάσια

Χαμουζα Αναστάσιο

Κλαδογένη Δημήτριο

Χατζημάρκου Πόλη

Παπαβασιλείου Μαρία

Χατζηπλής Παναγιώτης

Αναπληρωματικά μέλη

Καραταπάνης Σάββας

Σταμάτης Παναγιώτης

Παπαοικονόμου Βασίλης

Καραμαρίτης Νικόλαος

Παπαθεοδωράκης Εμμανουήλ

Σπάρταλη Καθολική

Σαββίδη Αθηνά

Μαλιάκα Μαρία

Κυπριώτου Μαρία

Παπακωνσταντίνου Στέλλα

Ντούνια Καλλιόπη

 Επιτροπή Τιμητικών Διακρίσεων

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Τιμητικών Διακρίσεων

Σοκορέλος Μιχάλης

Ταρασλιάς Κωνσταντίνος

Καραταπάνης Σάββας

Διακοσταματίου Σάββας

Ιωσήφ Δημήτρης

Επιτροπή Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών

Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

Χριστοδούλου Σάββας

Τηλέμαχος Καμπούρης

Κιαχαγιά Μαγιόγλου Τσαμπίκα

Πόκκιας Γιώργος

Επιτροπή Καλής Εκτέλεσης Υπηρεσιών

Στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν οι ;

Μωραίτης Βασίλειος

Κακά Ευαγγελία

Αναπληρωτικά Μέλη

Μωραίτη παρασκεή

Κολεζάκη Μαρία

Αρνά Έφη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 890 total views,  2 views today