Απάντηση της εταιρίας Humasis δίνεται, όπως η ίδια ισχυρίζεται, σε κακόβουλη και συκοφαντική ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» Χαράλαμπος Κόκκινος για τα rapid tests που χρησιμοποιήθηκαν στους Λειψούς και αλλού.

Σημειώνεται πως αυτά τα τεστς προκάλεσαν ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, ειδικά όταν σε δέκα εξεταζόμενους σους Λειψούς, βγήκαν και οι δέκα με κορωνοϊό.

Η απάντηση στον κ. Κόκκινο:

Ως εισαγωγείς και διανομείς των τεστ αντιγόνου της Κορεάτικης εταιρίας Humasis, σχετικά με την ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου, Χαράλαμπου Κόκκινου και με δημοσιεύματα τοπικών Μέσων του Νοτίου Αιγαίου, που αναφέρονται στα τεστ αντιγόνου της εταιρίας μας, με άμεσο η έμμεσο υπαινιγμό και χαρακτηρισμό τους ως «αναξιόπιστα» έχουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

  • –  Τα τεστ αντιγόνου HUMASIS παράγονται, αποθηκεύονται και διανέμονται ακλουθώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται βάσει του ISO 13485.
  • –  Η εταιρεία HUMASIS είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες έρευνας και παραγωγής διαγνωστικών τεστ υψηλής ποιότητας και ακρίβειας παγκοσμίως.
  • –  Είναι το μοναδικό τεστ βάση των επίσημων κλινικών μελετών του, που εντοπίζει δύο πρωτεΐνες του Sars-Cov-2 την N και την RBD της Spike, γεγονός που του δίνει κλινική εξειδίκευση 100% και κλινική ευαισθησία 95,42%.
  • –  Διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες για την κυκλοφορία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.
  • –  Η διενέργεια και η ανάγνωση του, απαιτείται να γίνεται από έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως ορίζονται από τις οδηγίες του ECDC και τα αντίστοιχα Φ.Ε.Κ.
  • –  Η αξιοπιστία του κάθε διαγνωστικού τεστ κρίνεται μόνο από ειδικούς, καθώς και από κλινικές αξιολογήσεις επισήμων φορέων, με βάση αυστηρά πρωτόκολλα αξιολόγησης, που όλες τους έως σήμερα επιβεβαιώνουν την υψηλή αξιοπιστία των τεστ αντιγόνου HUMASIS.
  • –  Η αξιοπιστία τους έχει επιβεβαιωθεί από εκατομμύρια τεστ σε όλο τον κόσμο και σε μεγάλες ποσότητες τεστ στην Ελληνική αγορά.Θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγκο, που μετά από την μαζική διενέργεια τεστ αντιγόνου, επιβεβαίωσε την υψηλή αξιοπιστία των τεστ αντιγόνου HUMASIS με την διενέργεια του από έμπειρο προσωπικό, καθώς τα τεστ αντιγόνου HUMASIS χρησιμοποίησαν σε ελέγχους τους στο νησί και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

    Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας για κάθε θετική η αποθετική ζημία που έχουμε υποστεί τόσο από την ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου όσο και από τα δημοσιεύματα που υιοθετούν το περιεχόμενό της και που σίγουρα είχαν άλλο στόχο και σκοπιμότητα, από το να στιγματίσουν την ποιότητα ή την αξιοπιστία των τεστ αντιγόνου της εταιρίας μας, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και επιστημονικά τεκμηριωμένη. Παρόλα αυτά, απαξίωσαν το προϊόν και την εταιρεία μας, γεγονός που επιφέρει ποινικές ευθύνες.

Σημείωση από τον sky

Μέσα στην αγωνία και τον αγώνα που χρησιμοποιεί και κάνει ο κ. Χατζημάρκος για να αποδείξει πως όλα στην Περιφέρεια είναι δικα του επιτεύγματα και όχι των κατοίκων, εντάσσεται και αυτή η γνωστή προσπάθεια φίμωσης. Επειδή δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε την ποιότητα και την αξιοπιστία των tests HUMASIS, απλά θεωρούμε πως η καταγραφή των ειδήσεων δεν είναι ποινικό αδίκημα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνία που έχει ανησυχίες και προβληματισμούς, όταν γίνονται διαπιστώσεις όπως αυτές της μικρής κοινωνίας των Λειψών.

Επιτέλους ο κ. Χατζημάρκος για την κάθε πολιτική αντιπαράθεση ας μην επικαλείται τα δικαστήρια! Θα βαρεθεί και ο παπάς… και σίγουρα δεν μας σταματά στην κριτική! Αν θέλει το λιβάνισμα του Μπάρδου, ας πάει προς την Ιαλυσό…

 612 total views,  2 views today