Την πρώην υπουργό Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτή κ. Έλενα Κουντουρά, βράβευσε  ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών Γραφείων σήμερα στο ξενοδοχείο Rodos Palace.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στον υπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββα Περδίο που ήρθε στη  Ρόδο για την έναρξη του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων “Asta International Showcase“ που διεξάγεται στη Ρόδο.

Το συνέδριο οργανώθηκε  από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA), το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Ευθύνη των διοργανωτών η πρόσκληση και η βράβευση της κ. Κουντουρά.

Μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Fed ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρος Τσιλίδης αναφέρθηκε στη δυναμική που παρουσιάζει για την Ελλάδα και τη Ρόδο η τουριστική αγορά των ΗΠΑ.

“Υπάρχει ενδιαφέρον των Αμερικανών για προορισμούς της Ελλάδας και για τη Ρόδο. Το συνέδριο αποτελεί συνέχεια της διοργάνωσης που είχε πραγματοποιηθεί πέρσι στην Αθήνα”, δήλωσε ο κ. Τσιλίδης.

Ωστόσο όπως τόνισε δεν είναι εύκολο να συνδεθεί η Ρόδος με τις ΗΠΑ με απευθείας πτήσεις. Οι όποιες αφίξεις τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα γίνονται μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας καθώς και άλλων αερολιμένων που εξυπηρετεί η Emirates και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν στις ΗΠΑ.

Όσο για τη φετινή τουριστική σεζόν ο κ. Τσιλίδης δήλωσε πως είναι καλή.

“Ο ανταγωνισμός όμως από άλλες χώρες μαίνεται . Για το λόγο αυτό πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να αγωνιστούμε. Μας λείπει η δυναμική εμπορική πολιτική” , τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Fed HATTA.

 276 total views,  2 views today