Την Δευτέρα έρχονται στη Ρόδο οι πρώτες δόσεις εμβολίων της Pfizer και την Τρίτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς.

Οπως έχει ήδη υπογραμμιστεί με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Ρουμάνη, άνω του 85 τοις εκατό των γιατρών είναι θετικοί στον εμβολιασμό. Ομως οι μισοί των εργαζομένων είναι αρνητικοί αλλά αυτό το ποσοστό αναμένεται σιγά και σταθερά να αλλάξει.

Τη Δευτέρα ξεκινάει και ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 85 ετών, όπως ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται.

«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο» τόνισε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως οι άνω των 85 ετών πολίτες που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα.

Θα λάβουν το σχετικό SMS και μόνο αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους.

Διαφορετικά πρέπει απλώς να εμφανιστούν στο σημείο που τους έχει υποδειχτεί μέσω του μηνύματος, την προκαθορισμένη ώρα.

Ο εμβολιασμούς που θα ξεκινήσει από Δευτέρα, θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού.

Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα ενώ θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όταν θα ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και την αποστολή SMS στο 13034.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς, αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε χθες και μέσω της οποίας μπορούν να εξεταστούν οι εκπαιδευτικοί εάν το επιθυμούν, είπε πως τα τεστ ξεκίνησαν ήδη από σήμερα.

Η ίδια διαδικασία, όπως τόνισε, αναμένεται να ακολουθηθεί και όταν θα ανοίξουν οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

 2,939 total views,  2 views today