Ανανέωση:

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Ενίσχυση των τοπικών δομών Υγείας ζητάει η δημοτική αρχή της Κω».

Αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ,

Την ενίσχυση των δομών Υγείας της Κω, όπως μάθαμε από τους κατοίκους της, ζητά από την κυβέρνηση η δημοτική αρχή της ομώνυμης πόλης του νησιού, καθώς, η προοπτική της ενίσχυσης του τουρισμού, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, επιβάλλει την υγειονομική θωράκιση των τουριστικών προορισμών.

Οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η Κινητή Ομάδα Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) για τη διενέργεια σχετικών τεστ και η ανέγερση νέου νοσοκομείου αποτελούν προτεραιότητες για το ως άνω νησί.

Το νησί ζητά, επίσης, ενίσχυση με ασθενοφόρο, Κέντρο Αναφοράς για απομόνωση των ελαφρά νοσούντων και δυνατότητα για διακομιδή των όποιων ενδεχόμενων ασθενών του ιού <^ονΐά-19» προς την «ΜΕΘ» του Νοσοκομείου Ρόδου με πλωτά μέσα, εφοδιασμένα με θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε τα ως άνω αιτήματα των κατοίκων και των Αρχών της ακριτικής νήσου Κω, με δεδομένο ότι, η δυνατότητα για ταχύτατη μετάβαση σε Μ.Ε.Θ., αφενός, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τη ζωή βαρέως πασχόντων ασθενών, ενώ αφετέρου, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της νήσου και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας των κατοίκων της;
  2. Υπάρχει ο σχεδιασμός από μέρους σας για την διαχείριση από τις ήδη υπάρχουσες υποδομές Υγείας εντός της νήσου ενδεχόμενων περιστατικών νόσησης από τον ιό <^ονίά-19», σε περίπτωση που υπάρξει νέο κύμα έξαρσης της ως άνω πανδημίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 1,214 total views,  2 views today