Την βοήθεια  και την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζήτησε ο δήμος Λέρου  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ηλεκτροδότησης με την μόνιμη εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο νησί . Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σε απάντηση των όσων έχει εγγράφως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Κουμπάρος .

Στο θέμα αυτό, δηλαδή στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό είχε αναφερθεί ο κ. Κόλλιας μιλώντας στο skyrodos,gr  πριν λίγες ημέρες όταν η Λέρος είχε μείνει και χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό για πολλές ώρες.

Αναφορικά με δελτίο Τύπου του Δημοτικού Συμβούλου Κουμπάρου Ιωάννη (7.8.2021), ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας σχολιάζει τα εξής:

«Πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής Λέρου είναι να δέχεται ερωτήσεις και προτάσεις από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και να επιλύει τα προβλήματα του τόπου στο αρμόδιο προς τούτο θεσμικό όργανο που δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου.Εξωθεσμικοί τρόποι, με δελτία Τύπου και καταγγελίες, δείχνουν το πολιτικό ήθος και ποιόν του συντάκτη τους, ο οποίος στην απέλπιδα προσπάθειά του να πλήξει τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, ως “φάντασμα του παρελθόντος”, γίνεται εκφραστής των χειρότερων αντιλήψεων λαϊκισμού που έχει γνωρίσει ο τόπος, ασκώντας μικροπολιτική καφενειακού τύπου (καθίσταται σαφές ότι με την έκφραση “φάντασμα του παρελθόντος” δεν αναφερόμαστε στον κ. Κουμπάρο). Όσον αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν πιει το “αμίλητο νερό” στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οι οποίοι παρουσιάζονται σε αυτό όποτε το θυμηθούν, τους καλούμε να σεβαστούν τον θεσμό και να κάνουν τις όποιες ερωτήσεις τους σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να λάβουν τις απαντήσεις που πρέπει. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται για τα “μάτια του κόσμου”, όπως καταλαβαίνουν και οι συμπολίτες μας. Τέλος, πρέπει να μάθουν οι συμπατριώτες μας, ότι ο εν λόγω ΔημοτικόςΣύμβουλος ενημερώθηκε –άγνωστο από πού- σχετικά με την ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΕΠΙΣΤΟΛΗ του Δημάρχου Λέρου με ημερομηνία 6-8-2021, με την οποία ζητάμε από τον κ.Πρωθυπουργό (ενημερώνοντας παράλληλα τον Υπουργό Περιβάλλοντος& Ενέργειας κ. Σκρέκα και όλους τους εμπλεκομένους) τη μόνιμη εγκατάσταση στη Λέρο γεννητριών – ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (κοντέινερ). Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που μια ημέρα μετά την επιστολή μας προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Κουμπάρος δημοσίευσε τις αστειότητες περί… προμήθειας ηλεκτροπαραγωγών ζευγών(!), από τον Δήμο μας».

Ακολουθεί η επείγουσα επιστολή του Δημάρχου Λέρου προς το Γραφείο του

Πρωθυπουργού:

 

 208 total views,  3 views today