Σε νέα έκκληση προς τους πολίτες  προέβη απόψε με  ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης  με αφορμή την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Ρόδο.

Ο Δήμαρχος με δεδομένο, ότι το κύριο χαρακτηριστικό των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα κάνουν την εμφάνιση τους στο νησί θα είναι οι βροχοπτώσεις, ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και  πρωτίστως να μην περνούν   από ποταμούς και χειμάρρους.

Όπως υπογραμμίζει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρόδου είναι σε επιφυλακή και ετοιμότητα με όλα όσα μέσα διαθέτει.

Αναλυτικά ο  Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σύμφωνα με προβλέψεις της Ε.Μ.Υ., αναμένονται στο νησί μας ακραία καιρικά φαινόμενα, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σας παρακαλώ θερμά όλους να περιορίσετε  τις μετακινήσεις με τα οχήματα σας, στον απόλυτα αναγκαίο βαθμό. Να μην επιχειρείτε να περάσετε από διελεύσεις ποταμών ή χειμάρρων. Να αποφύγετε την παρουσία σας σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Ρόδου έχει τεθεί ήδη σε επιφυλακή, με το προσωπικό και τον εξοπλισμό της να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Είναι σημαντικό ωστόσο να συνδράμουμε όλοι στην ασφάλεια του νησιού μας, ώστε  να μην έχουμε δυσάρεστα συμβάντα, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία.

 206 total views,  8 views today