Ανανέωση:

Τη Λέρο επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής . Έφθασε στο νησί με ελικόπτερο λίγο μετά τις 15:00, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπίλλη Νεκτάριο.

Κατά την άφιξη του στον αερολιμένα της Λέρου τον οι Αντιδήμαρχοι κ. Καστής Δημήτριος και κ. Γρεκός Άκης και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παλαπουγιούκ Γεώργιος.

Ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε το ΚΥΤ Λέρου που έκανε μια σύντομη επιθεώρηση στους χώρους προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.

Στην συνέχεια ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με φορείς του νησιού.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας , οι αντιδημάρχοι κ. Καστής και Γρεκός , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παλαπουγιούκ , ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραμπάτης, ο επικεφαλής της παράταξης << Λέρος το μέλλον στου ανήκει >> κ. Σοροκάκης , ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Διαμαντάρας , οι διοικητές των Σωμάτων ασφαλείας του νησιού , εκρόσωπος των Γιατρών του νοσοκομείου καθώς και μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων του ΚΥ Λέρου.

Όλοι οι φορείς έθεσαν τις ερωτήσεις τους αλλά και τις λύσεις που πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν στην μείωση των προβλημάτων που δημιουργεί το μεταναστευτικό και οι μεταναστευτικές ροές.

Ο δήμαρχος Λέρου ζήτησε την αποσυμφόρηση του νησιου από τους πρόσφυγες και κατέστησε σαφές ΄οτι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά άλλα άτομα στο νησί,.Πρότεινε δε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ενοικίαση ξενοδοχείων σε άλλες περιοχές πλήν Καστελορίζου για να μένουν οι πρόσφυγες. Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις. Ζήτησε από τον κ. Κόλλια να αναμένει τις εξαγγελίες στις οποίες θα προβε’ί ο πρωθυπουργός για το θέμα.

Ο κ . ΥΦΕΘΑ αποχώρησε από το νησί στις 17:00.

Πηγή : e-leros.com

 262 total views,  2 views today